Verkoston perusfilosofia: On mentävä vääriin paikkoihin oppiakseen oikeita asioita. Verkosto on avoin kaikille hyvinvointi ja terveysalan toimijoille. Verkostossa kokeillaan yhdessä uusia viestinnän keinoja ja välineitä.

Toimintamallin nimi
Kokeilevan viestinnän verkosto
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Verkoston perusfilosofia: On mentävä vääriin paikkoihin oppiakseen oikeita asioita. Verkosto on avoin kaikille hyvinvointi ja terveysalan toimijoille. Verkostossa kokeillaan yhdessä uusia viestinnän keinoja ja välineitä.

Toteutuspaikka
valtakunnallinen
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Valtakunnallinen
Toimintamallin rahoittaja
Ei erillisrahoitusta
Toimintamallin kokonaisuus
Liitteet ja linkit

Luotu

05.03.2020

Viimeksi muokattu

19.11.2021
Ratkaisun perusidea

Haluamme saada käyttöömme uusia viestinnän välineitä ja oppia viestimään raikkaammin ja alan jargonia välttäen.

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot

VÄÄRÄT PAIKAT
Vierailut ns. "väärissä paikoissa" oppimassa haastavat. Väärien paikkojen vierailujen anti käydään yhdessä läpi ja jaetaan niille, jotka eivät päässeet mukaan.

MOTERNIT REENIT
Verkoston jäsenet seuraavat uusimpia viestintäteknologian tuulahduksia ja pitävät toisilleen "Moterneja reenejä", jossa käydään läpi sovittu aihe/sovellus ja jne. Sovitaan, kuka ja miten hyödynnetään ja kokeillaan asiaa/sovellutusta.

KOKEILEVA VIESTINTÄ - TWITTER
Verkoston oma twitter-tili, joka on kaikkien halukkaiden viestintäkanava. esim. Kokeileva viestintä- twitter "Kokeilemme yhdessä uusia viestinnän keinoja ja välineitä, kurkkaamme tulevaisuuteen vaikka jalat vahvasti tässä päivässä." Verkostolla on twittertili @kokeileva Twiittien pääpaino viestinnällisissä ideoissa, huomioissa ja uusissa tuulissa.

KOLMIKON TAPAAMISET

Varsinkin verkoston käynnistämisen alkuvaiheessa on hyvä olla 2-3 aktiiivista henkilöä, jotka saattelevat verkoston ensimmäiset vaiheet. Jatkossa kolmikon jäsenyys voi olla kiertävä. Yhteydenotoista ja vierailukohteiden valinnasta vastaavat kaikki yhdessä.

KOTIPESÄ SÄHKÖISELLÄ ALUSTALLA

Verkoston kotipesä sähköisellä alustalla. Siellä jaetaan materiaalia vierailuista, tapaamisista ja kokeiluista. Asiat dokumentoidaan ja uudet jäsenet ja ne, jotka eivät tapaamisiin pääse, pysyvät mukana verkoston oppimista asioista.

 

Arvioinnin tulokset tiivistettynä

Verkostoon oli liittynyt syksyllä 2013 26 asiasta kiinnostunutta henkilöä. Ensimmäiseen tapaamiseen heistä tuli 7
Verkoston toiminta päättyi vuonna 2017 koordinoivien henkilöiden siirryttyä muihin tehtäviin.
Verkoston twitter-tiliä @kokeileva on ylläpidetty Innokylän koordinaation toimesta.

Verkostoa koordinoi vuosina 2013- 2014 Innokylän viestintä SOSTEn koordinoimana. Tuona aikana toiminnan konsepti muotoitui yhteiskehittäen.  Verkoston toiminta vahvisti Innokylän toimijayhteisön verkostoitumista ja edisti hyvien toimintatapojen vertaiskehittämistä ja leviämistä. Verkoston toimintamalli on hyödynnettävissä ja sovellettavissa viestinnän toimijoiden verkostostoissa. Lisätietoa merja.lyytikainen(ät)thl.fi

Katso liitteenä : ”On helpompi saada anteeksi kuin lupa” – Kokeilevan viestinnän oppimisverkoston ensimmäiset siirrot, Hyvinvointi- ja terveyspalveluiden verkostojohtaminen (HYVER 2),  LAUREA AMK, KEVÄT 2014

Verkoston toiminnan arvioinnin tuloksia yllä mainitussa raportissa sivulta 20 -> "MAALI - Mihin kokeilevan viestinnän verkosto tarvitsee johtajaa"

 

Kansikuva
Kokeileva viestintä

Kehittämisen vaihe

Kehitteillä

Aihealueet

Kohderyhmä