Teams-agenttien verkosto, Satakunnan HVA (RRP, P4, I1)

Hyvinvointialueen ammattilaisista koulutettu/valmennettu Teams-agentti toimii muiden hyvinvointialueen ammattilaisten tukena Teams-ohjelmiston käytössä. Tukea voidaan tarjota sekä lähi- että etätukena. Eri yksiköiden agenteista on koottu verkosto.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Teams-agenttien verkosto, Satakunnan HVA (RRP, P4, I1)
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Hyvinvointialueen ammattilaisista koulutettu/valmennettu Teams-agentti toimii muiden hyvinvointialueen ammattilaisten tukena Teams-ohjelmiston käytössä. Tukea voidaan tarjota sekä lähi- että etätukena. Eri yksiköiden agenteista on koottu verkosto.

Toteutuspaikka
Satakunnan hyvinvointialue
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Satakunnan hyvinvointialue
Toimintamallin rahoittaja
Muu EU-rahoitus
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM)

Luotu

27.03.2024

Viimeksi muokattu

02.10.2024

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

Teamsin käyttöön koulutetut Teams-agentit opastavat hyvinvointialueen ammattilaisia Teamsin käyttöönotossa ja käytössä. Agenttien verkostossa olevat henkilöt on listattu Satakunnan hyvinvointialueen Tietotyön käsikirjaan, josta alueen ammattilaiset löytävät tarvittaessa oman alueensa Teams-agentin. Agenteille järjestetään kuukausittain Teams-kokoontuminen, jossa käsitellään ilmenneitä ongelmia/haasteita sekä koulutetaan tarvittaessa heidän osaamistaan vahvemmaksi.

Toimintaympäristö **

Satakunnan hyvinvointialueella työskentelee yhteensä noin 10 000 sote-pela-ammattilaista. Teams on valittu hyvinvointialueella työvälineeksi yksiköiden sisäiseen ja yksiköiden väliseen viestintään. Vuonna 2022-2023 hyvinvointialueen ammattilaisille järjestettiin eri tasoisia Teams-koulutuksia. Koulutuksista tehtiin tallenteet myöhempää käyttöä varten. Vaikka koronapandemia lisäsikin Teamsin käyttöä, sen käyttö yleisesti hyvinvointialueen yksiköissä on ollut vielä vähäistä ja suunnittelematonta. Osaamisen vahvistamiselle on koettu edelleen tarvetta. Osaamisen vahvistaminen, kehittäminen ja juurruttaminen vaativat tuekseen laajemman Teams-osaamisen omaavien agenttien verkoston. Toimintamallin tavoitteena on agenttien verkoston avulla luoda hyvinvointialueelle ja sen yksiköihin vahvempi Teams-osaaminen sekä edistää sujuvampaa toimintaa ja vaikuttavampaa viestintää.

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Kohderyhmänä ovat Satakunnan hyvinvointialueen ammattilaiset.

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Teams-agentit vastaavat opastuksesta ja ohjauksesta omien työtehtäviensä ohessa. Kuukausittain agenteille järjestetään Teams-kokoontuminen, jossa käsitellään esiin nousseita kysymyksiä tai koulutetaan heitä lisää. ICT-palveluiden sovellusasiantuntijat vastaavat kuukausikokoontumisen vetämisestä ja ohjelmasta. Omassa Teams-ryhmässä agenteilla on mahdollisuus keskenään keskustella ja tukea toisiaan työssä.

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Teams-osaamisen vahvistaminen on edennyt hyvinvointialueella. Edelleenkin tarvitaan lisää koulutusta, välineiden käytön opastusta ja aikaa ohjelmiin tutustumiseen. Agentteja mallin alkuvaiheessa noin 70.

Vinkit toimintamallin soveltajille **

Toimintamalli on sovellettavissa eri kohderyhmille ja eri toimintaympäristöihin.

Kansikuva
Piirroskuva verkostosta. Toisiinsa viivoilla liittyviä ympyröitä, joiden sisällä ihmistä kuvaava symboli.

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä

Kohderyhmä