Yhdistyskenttä ammattilaisen ja asiakkaan tukena- koulutus
Koulutuskokonaisuus tarjoaa sote-ammattilaisille perustietoa yhdistyskentän monipuolisesta roolista ja tarjolla olevasta tuesta. Verkkokoulutus on osa ammattilaisten perehdytystä.
Toimintamallin nimi
Koulutuskokonaisuus tarjoaa sote-ammattilaisille perustietoa yhdistyskentän monipuolisesta roolista ja tarjolla olevasta tuesta. Verkkokoulutus on osa ammattilaisten perehdytystä.
Toimintamalli:
Sote-ammattilaisille räätälöity koulutuskokonaisuus:
- Siun soten henkilöstön käytössä oleva verkkokoulutus
Kesto n. 1 tunti. Kurssin voi suorittaa itsenäisesti, siitä saa todistuksen/ suoritusmerkinnän.
- Miten yhdistykset toimivat ja miten toiminnan piiriin voi ohjata asiakkaita
- Mistä yhdistykset löytyvät ( Jelli.fi -> Lähellä.fi )
- Käytännön esimerkit ja vinkit
- Alueelliset koulutukset, joissa livenä tai teamsilla käydään läpi paikallisia esimerkkejä syvällisemmin ja esitellään alueella toimivia yhdistyksiä. Kesto 1 tunti.
Tai itsenäinen tutustuminen alueen yhdistyksiin
- Verkkokoulutuksen jakaminen Innokylään, kaikille avoimelle alustalle.
Hyvinvointialueisiin siirtyminen korostaa yhdistyskentän ja sote-palvelujen yhteistyön merkitystä.
Kohderyhmänä ovat kaikki sote-ammattilaiset. Koulutuskokonaisuus on rakennettu yhdessä sote-ammattilaisten kanssa.
Koulutusta markkinoidaan ja levitetään aktiivisesti sote-ammattilaisille yhteistyössä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Siunsote) kanssa. Verkkokoulutuksen suorittaminen vaatii aikaa n. yhden tunnin verran. Koulutussisältö on kaikkinen saavutettavissa Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen sivuilla.
Koulutussisältöjen päivittäminen ja palautteen kerääminen on Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen vastuulla. Käytännön esimerkkien ja onnistumisten sekä toteutuneiden asiakasohjaamisten kautta toimintamalli saavuttaa jalansijaa.
Yhdistyskentän moninaisuus on tullut tutummaksi koulutukseen osallistuneille. Käytännön esimerkit asiakkaiden ohjaamisesta yhdistystoiminnan piiriin ovat avanneet uusia palvelupolkuja. Sote-ammattilaiset ovat löytäneet uusia yhdistystoimijoita ja tukimuotoja koulutuksen ansiosta.
Yhdistystoimijat ovat huomanneet toiminnasta tiedottamisen ja ajankohtaisen informaation jakamisen tärkeyden sote-ammattilaisten suuntaan (esim. Lähellä.fi).
Pandemiatilanne on vaikuttanut huomattavasti koulutuksen suorittamiseen. Sote-henkilöstön resurssien vähyys ja jatkuva kiire on käytännössä vähentänyt koulutukseen osallistumista maakunnassa.