Opiskeluhuolto
Toimintamallissa kuvataan toisen asteen opiskelijoiden psykiatrisen hoidon tarpeen arvioinnin prosessi ja yhteistyö perustason mielenterveyspalveluiden ja opiskeluhuoltopalveluiden välillä.
Liikkuminen osaksi opiskeluhuoltotyötä. Liikkumisen asiantuntijat ovat työskennelleet Helsingin kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa vuodesta 2022 alkaen.
Neuropsykiatrista palvelupolkua pilotoidaan opiskeluhuollon palveluissa 6-17- vuotiaiden lasten, nuorten ja perheiden osalta.
Itsearviointityökaluilla arvioidaan opiskeluhuollon monialaisen yhteistyön toteutumista ja onnistumisen kokemusta ammattilaisten ja johtamisen näkökulmista.
Toimintamallissa on pureuduttu koulupoissaolojen juurisyihin ja kuvattu onnistunut toimintatapa koulupoissaolojen ehkäisemisessä ja lasten koulunkäyntiin kiinnittymisessä.
Psykososiaalisen tuen ja hoidon porrasteinen malli kuvaa toimijoiden tehtävät ja palveluihin ohjaamisen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyössä.
Kehittää opiskeluhuolto- ja lapsiperhepalveluiden sosiaalityön välistä yhteistyötä.
Kuraattoripalveluiden kehittäminen alle esiopetusikäisille lapsille ja heidän perheilleen.
Keskeisenä sisältönä on ollut VAKE:n opiskeluhuollon ADHD-hoitopolun prosessin ohjeistuksen laatiminen opiskeluhuoltoon, ADHD-diagnostisen tiimin toiminnan suunnittelu ja sen käynnistäminen syksyll
Toimintamalli ohjaa työskentelyä asiakkaan koulupoissaolotilanteessa.