Saamelaisten mielenhyvinvoinnin teemoja edistettiin yhteisönterpeista käsin yhteisön kanssa romanien ja saamelaisten mielen hyvinvoinnin edistäminen -hankkeessa.
Ihmisellä on tarve tulla nähdyksi. Kun ihminen kokee tulevansa kuulluksi, hän tuntee itsensä hyväksytyksi ja ymmärretyksi, joka edistää hyvinvointia ja syventää ihmissuhteita.
Kokemuskehittäjäryhmän uusparien ja yhteistyöverkoston kanssa yhteiskehitetty viiden tapaamiskerran suljettu verkkovertaisryhmä uuspareille, joista ainakin toisella on neurokirjon piirteitä.
Matkalla-toiminta edistää mielenterveyshäiriöistä kärsivien ja mielenterveyspalveluita jonottavien 16–29-vuotiaiden nuorten kiinnittymistä yhteiskunta
Romanien ja saamelaisten mielen hyvinvoinnin edistäminen -hankkeessa edistettiin mielen hyvinvointiin liittyvien tarpeiden huomioimista tiiviissä yhteistyössä yhteisöjen ja toimijoiden kanssa.
Kummiperhetoiminta tukimuotona alaikäisinä ilman huoltajaa tulleille nuorille.
Toimintamallin tavoitteena on vahvistaa rakenteellisen sosiaalityön toteutusta, kehittämistä ja paikkaa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella.
Tästä kokonaisuudesta löydät Euroopan sosiaalirahaston osallisuushankkeiden toimintamalleja.
Hyvinvointialueen kaikki toimialat kattava yhteyshenkilöverkosto, jonka jäsenet pääasiallisten tehtäviensä ohella käyttävät työaikaansa myös kaksikielisyyden edistämiseen ja kehittämiseen.
Perheiden kotoutumisen tuen verkostossa maahanmuuttaneita perheitä kohtaavat henkilöt voivat jakaa hyviä käytänteitä, verkosto voi tarjota työntekijöille koulutusta, rakentaa monitoimijaista palvel