Kokemusosaamisen monipuolinen hyödyntäminen
Käynnistetään ja juurrutetaan Soiten kokemusosaamisen toimintamallin toteuttaminen. Kokemusosaamisen hyödyntäminen hyvinvointialueella ja sote-palvelujen kehittämisessä.
Toimintamallin nimi
Käynnistetään ja juurrutetaan Soiten kokemusosaamisen toimintamallin toteuttaminen. Kokemusosaamisen hyödyntäminen hyvinvointialueella ja sote-palvelujen kehittämisessä.
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten kokemustoiminnan mallin tavoitteena on lisätä ammattilaisten ja asiakkaiden valmiuksia käytännön yhteistoimintaan, jaettuun asiantuntijuuteen, mikä mahdollistaa uudenlaisia ajattelu- ja toimintatapoja. Lisäksi toimintamallin tarkoituksena on ohjeistaa ja selkiyttää kokemustoiminnan käytänteitä sekä kokemustoimijoiden tehtäviä, rooleja, vastuita ja asemaa Soiten toiminnassa.
Kokemusosaamista hyödynnetään monipuolisesti sote-palvelujen kehittämisessä Soite 2.1 –hankkeen toteuttamisen eri vaiheissa, esim. ohjausryhmä, koulutus, työryhmät, projektiryhmät, arviointiryhmät, kehittämistyöryhmät.
Hyvinvointialueen toimintaa säätelevät lait velvoittavat hyvinvointialuetta ottamaan asiakkaat ja heitä edustavat tahot mukaan palvelujen kehittämiseen.
Toiminnan tärkeimpiä kohderyhmiä ovat kokemustoimijat, sote-palveluiden työntekijät, järjestöjen ja oppilaitosten edustajat ja opiskelijat. Toimintaa on kohdennettu kaikille asiasta kiinnostuneille.
Kokemustoimijat ovat tuottaneet tietoa ja ymmärrystä mm. sairauksista, palveluiden käytöstä, ajankohtaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja heidän elämäänsä rajoittavista asioista kokemustoimijatehtävissä toimiessaan ja julkisuudessa. Kokemustoimijat ovat myös kehittäneet ja arvioineet palveluja...
Soitessa on nimetty kokemustoiminnan yhteyshenkilö, jonka tehtäviin kuuluu mm. tiedottaminen kokemustoiminnasta, kokemustoiminnan toimeksiantosopimusten laatiminen, tehtävien välittäminen kokemustoimijoille, kokemustoimijoiden palkkioiden maksumääräysten laatiminen, seurantatilaston kokoaminen Soiten kokemustoiminnasta.