Avotoimistossa saattaa joskus olla hektistä. Propellipäät kokeili vastaukseksi toimistoretriittiä, eli hiljaista tilaa, jossa kukin voi työskennellä päivän viikossa. Tilaan palkattiin Toimistopäällikkö ja näin kokeiltiin myös osatyökykyisten työllistämistä.

 

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Toimistoretriitti
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Avotoimistossa saattaa joskus olla hektistä. Propellipäät kokeili vastaukseksi toimistoretriittiä, eli hiljaista tilaa, jossa kukin voi työskennellä päivän viikossa. Tilaan palkattiin Toimistopäällikkö ja näin kokeiltiin myös osatyökykyisten työllistämistä.

 

Toteutuspaikka
Propellipäät / Kukunori ry
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Helsinki
Toimintamallin rahoittaja
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)
Toimintamallin kokonaisuus
Liitteet ja linkit

Tekijä

Milla Mäkinen

Luotu

04.11.2020

Viimeksi muokattu

25.11.2020

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

Toimistoretriitti on käytännössä toinen tila, johon työntekijöiden on mahdollisuus mennä hakemaan hiljaisuutta. Toimistopäällikkö piti huolen siitä, että tila pysyy hiljaisena ja oli aina ajoissa avaamassa ovet, sillä hiljainen tila oli tarjolla aamukahdeksasta alkaen. Kyseessä oli siis samalla myös yksi Propellipäiden mikrotyökokeiluista, joilla kokeiltiin uudenlaisten töiden luomista vaikeasti työllistyville henkilöille.

Toimistopäällikön tehtäviinikuului saapua sovittuun kellonaikaan paikalle, avata ovet, valmistella tilat, olla läsnä toimistolla, sulkea ja pistää paikat kuntoon kun kello oli sopivan verran.

Toimintaympäristö **

Monet meistä ovat kokeneet työskentelyn avotoimistossa. Toisaalta avotoimisto lisää kanssakäyntiä kollegoiden kanssa ja spontaaneja keskusteluja päivän mittaan, joissa voi muun muassa syntyä uudenlaisia ajatuksia. Tutkimusten mukaan melu ja yksityisyyden puute ovat taas kaksi eniten häiritsevää asiaa avotoimistoissa. Propellipäissä avotoimiston rinnalle haluttiin tuoda vaihtoehto testata toimistoretriittiä, jossa voisi työskennellä hiljaisuudessa.  

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Toimistopäällikön kertomus omasta työllistymisestään toimistopäällikkönä: “Oli mukavaa saada tekemistä! Sain sovittua myös pienimuotoisen palkan, sain tällä aktiivimalliin liittyvät vaatimukset kuntoon, eli tämä kokeilu auttoi myös muuta elämääni.". Toimistoretriitissä ei ollut monia kävijöitä, joten niiltä osin hiljaisuuden lisäämisessä kokeilu ei juuri tuottanut tulosta.  

Kansikuva
Kuvassa näkyy kannettava tietokone sekä jonkun henkilön kädet, jotka naputtelevat tietokoneen näppäimistöä.

Kehittämisen vaihe

icon/launch Created with Sketch. Valmis