Palliatiivinen hoito
Tavoitteena on parantaa Kotisairaalan toimintaa niin, että päällekkäinen työ vähenee ja palliatiivinen potilas saa avun viiveittä.
Palliatiivisen hoidon osaamisen parantamiseksi luotiin valtakunnallinen koulutusmateriaali.
Kainuun hyvinvointialueella kehitettiin ’Parantumattomasti sairaan potilaan palliatiivisen hoidon tunnistaminen ’ – malli.
Hankeaikana kehitettiin yhteistyötä Länsi-Suomen YTA:n lasten ja nuorten palliatiivisessa hoidossa työskentelevien kesken läpikäyden hoitokäytäntöjä ja yhtenäistäen toimintamalleja.
Länsi-Suomen YTA:lla kehitettiin kaikilla hyvinvointialuilla perustason koulutusta verkostoitumalla, perustamalla koulutustyöryhmä sekä jakamalla alueellista palliatiivista koulutusta kaikille YT-a
Hankeessa pilotoitiin kokopäiväistä psykososiaalisen tuen sairaanhoitajamallia ulottaen palvelun poliklinikalle, osastoille ja kotisairaalaan.
Poliklinikalla työskenteli farmaseutti pv/vk, joka selvitti pkl:n ensikäyntipotilaiden ajantasaiset lääkitystiedot ja päivitti lääkelistat.Hän teki myös lääkitystietojen tarkastuslista, mikä helpot
Psykososiaalinen tuen vastaanotto suunnattiin palliatiivisen poliklinikan potilaiden lisäksi myös syöpäpotilaille sairauden eri vaiheissa.
Hankkeessa luotiin C-tason Palliatiivisen kotisairaalan toimintamalli, jossa lääkäri-sh-työpari jalkautuivat kaikkiin Varhan perustason kotisairaaloihin ja osastoille ollen niin konsultaatiotukena
Osaprojektin tavoitteena oli palliatiivisen potilaan hoitopolun ja toimintamallien yhtenäistäminen koko alueella, jotta potilaat saavat tasavertaista ja -laatuista hoitoa kaikkialla.