Elintavat
Hyvä ruoka, hyvä minä -hankkeessa järjestetään ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää ryhmätoimintaa alle 30-vuotiaille nuorille. Toimintamuotoina 1) ruuanvalmistusta sisältävä ryhmätoiminta esim.
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle on kehitetty yhtenäinen, hybridinä toimiva neljän tapaamiskerran tyypin 2 diabeteksen ensitietoryhmä.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitettiin etänä toteutettavaa elintapaohjausta, jossa myös ravitsemusterapeutti työskenteli osana työryhmää.
Elintapaohjauksen kehittämisen tavoitteena on edistää sitä, että asiakas saa laadukasta ja vaikuttavaa elintapaohjausta asuinpaikastaan riippumatta.
Hyvinvointialueen ammattilainen voi ohjata vähän liikkuvan asiakkaan kunnan liikuntaneuvojalle.
Elintapaohjaus on pitkäkestoista ja ryhmämuotoista, koostuen ravitsemusohjauksesta, liikuntaohjauksesta sekä aivojumpasta.
Tavoitteena on lisätä hyvinvointialueen asukkaiden tietoa terveellisistä elintavoista ja eri toimijoiden palveluista terveellisten elintapojen tueksi.
Toimintamallin avulla pyritään vahvistamaan alueella tehtävää elintapaohjausta erityisesti heikommassa asemassa olevien asiakkaiden kohdalla.
FINGER-ryhmätoiminnassa huomioidaan kognitiivinen harjoittelu, ravitsemus, liikunta sekä mielenhyvinvointi ja uni.
Digitaalinen elintapaohjaus tarjoaa itsehoitomateriaalin terveellisempien elintapojen saavuttamiseksi alueen asukkaille.