Etäperhetyöntekijä OmaNanny
Keski-Suomen digitaalisen sote-keskuksen, Omaks -palvelun, matalan kynnyksen perhetyöntekijän etävastaanottopalvelut (chat, videovastaanotto, Pyydä apua -nappi).
Toimintamalli on käytössä ja jatkuu hyvinvointialueella.
Toimintamallin nimi
Keski-Suomen digitaalisen sote-keskuksen, Omaks -palvelun, matalan kynnyksen perhetyöntekijän etävastaanottopalvelut (chat, videovastaanotto, Pyydä apua -nappi).
Toimintamalli on käytössä ja jatkuu hyvinvointialueella.
Omaks digitaalisessa sote-keskuksessa työskentelee useita sote-alan ammattilaisia. Yhtenä mahdollisuutena digitaalisissa palveluissa on tarjolla perhetyöntekijä OmaNannyn palvelu. Perhetyöntekijän digitaalinen vastaanotto on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköisen perhekeskuksen toimintaa. Tähän matalan kynnyksen, helposti ja ajanvarauksettomasti saatavaan palveluun voi tulla keskustelemaan lapsiperheen erilaisista haastavista tilanteista joko tunnisteellisesti tai tunnisteettomasti. Perhetyöntekijän kanssa voi keskustella joko chatissa tai videovastaanotolla.
Perhetyöntekijä vastaa yhdessä Omaks:n nuorten työntekijän kanssa myös Keski-Suomen hyvinvointialueen Pyydä apua -napin yhteydenottoihin. Pyydä apua -napin kautta vanhemmat ja nuoret voivat jättää yhteydenottopyynnön ympärivuorokautisesti ja yhteydenottoon vastataan asiakkaan toivomalla tavalla, puhelimitse tai sähköpostitse 1-3 arkipäivän kuluessa.
Perhetyöntekijä OmaNannyn palvelu on uusi perheiden tukemisen muoto, joka on kehitetty kivijalkapalveluiden rinnalle ja tueksi. Tähän digitaaliseen palveluun asiakas voi hakeutua vaikkapa omalta kotisohvaltaan juuri silloin kuin aika on hänelle itselleen paras. OmaNannyn palvelun tarkoituksena on toimia ennaltaehkäisevänä ja varhaisena tukena perheille.
Etäperhetyöntekijän chat -palvelu on uusi toimintamalli, joka on kehitetty lapsiperheiden kivijalkapalveluiden rinnalle ja tueksi. Etäyhteyksin toteutettava kontakti perhetyöntekijään mahdollistaa palvelun saatavuuden helposti, oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti huolimatta asiakkaan asuinpaikkakunnasta hyvinvointialueella.
Etäperhetyöntekijä jalkautuu mm. perhekeskuksiin ja perhekerhoihin säännöllisesti tapaamaan muita ammattilaisia ja lapsiperheitä.
Etäperhetyöntekijän palveluun ovat tervetulleita myös lasten ja perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset. Palvelussa voidaan yhdessä keskustellen pohtia ratkaisuja, keinoja ja näkökulmia perheiden parhaaksi.
Perhetyöntekijään voi olla yhteydessä chatin, ennalta varattavan videovastaanoton tai Pyydä apua -napin kautta.