Kotihoidon asiakkaan kokonaiskuvan seuraaminen Gillien eNERO-sovelluksella
Gillien eNERO-sovellus kokoaa kotihoidon asiakkaan tiedot eri järjestelmistä ja tekee tekoälyn avulla herätteitä asiakkaan voinnin muutoksesta. Hoitajat näkevät asiakkaan kokonaistilanteen yhdestä paikasta helposti luettavassa muodossa.
Toimintamallin nimi
Gillien eNERO-sovellus kokoaa kotihoidon asiakkaan tiedot eri järjestelmistä ja tekee tekoälyn avulla herätteitä asiakkaan voinnin muutoksesta. Hoitajat näkevät asiakkaan kokonaistilanteen yhdestä paikasta helposti luettavassa muodossa.
Tavoite kehittää teknisin ratkaisuin kotihoidon työtä niin että asiakkaiden hoidon laatu paranee ja hoitajine tiedon saanti helpottuu. Tähän ratkaisuna on tekoälyn valvoma ja tietoa käsittelevä Gillien eNERO tietoallas.
Kaikki kotihoidon asiakasta koskeva tieto kasataan yhteen ja samaan paikaan helposti luettavaan ja ymmärrettävään muotoon. Hoitajat saavat tietoa asiakkaan voinnin muutoksista ja asiakkaan hoidon laatu paranee.
Tavoitteenamme on helpottaa sekä nopeuttaa hoitajien tekemää työtä ja tarjota asiakkaalle laadukasta hoitotyötä. Yhtenä tärkeänä osana tätä prosessia on tuottaa tietoa helposti hoitajan saataville. Gillie IO jota täällä Etelä-Karjalassa kutsutaan nimellä eNERO, on sovellus, joka kasaa kaiken asiakastiedon yhteen paikkaan. Näin hoitajat näkevät yhdestä paikasta kaiken asiakasta koskettavan hoitotiedon ja saavat tekoälyn nostamia herätteitä asiakkaan voinnin muutoksista. Kotihoidossa on ollut jo pidempään resurssi pulaa ja tällä tavalla ollaan voitu tuoda nopeasti saavutettavan kokonaiskuvan asiakkaan tilanteesta uudelle hoitajalle.
Järjestelmä ei suoraan näy mitenkään kotihoidon asiakkaille. Järjestelmä kasaa ja analysoi jo käytettävissä olevan potilastietojärjestelmän tietoa, jota kotihoidon henkilökunta hyödyntää uudella tavalla.
eNERO on siis tekoälyn valvoma ja tietoa käsittelevä tietoallas joka palvelee hoitajia hoitotyön suunnittelussa.
Kotihoidon asiakkaat saavat näin parempaa hoitoa ja hoivaa, kun heitä koskettava tieto on kasattu helposti luettavaan muotoon yhteen ja samaan paikaan.
Koulutus: Järjestelmän oppiminen vie hoitajilta tunnista kolmeen.
Vaatii ihmisen/ihmisiä, jotka ovat vastuussa järjestelmän toiminnasta ja organisoinnista. Tämän lisäksi jokaisella järjestelmää käyttävällä alueella on hyvä olla oma vastuukäyttäjä, joka opastaa ja tiedottaa oman alueensa hoitajia.
Tiivisyhteistyö järjestelmän toimittajan kanssa, jotta järjestelmä saadaan hiottua organisaation tarpeita vastaavaksi.
Henkilökunnalle tehdyn Webrobol kyselyn mukaan hoitajat kokivat, että saivat hyvän sekä onnistuneen koulutuksen joka on pidetty oikeaan aikaan käyttöönottoa ajatellen. Vastaajat toivoivat kuitenkin vielä lisää koulutusta aiheesta ja kokivat että eivät ole saaneet niin paljon apua tukikäyttäjiltä kuin olisivat tarvinneet. Järjestelmän toimintamalli oli lähes kaikille vastaajille selkeä ja he kokivat löytävänsä sieltä helposti tietoa sekä pystyivät hyödyntämään sitä. Vastaajat kokivat, että asiakkaan hoito ja turvallisuus on parantunut järjestelmän käyttöönoton myötä.
Järjestelmä koetaan hyödylliseksi heti koulutustilanteessa.
Järjestelmän käyttö ja siitä koettu hyöty on noussut koko kuluneen vuoden ajan. Kaikista syntyneistä huoliherätteistä aiheuttaa toimenpiteitä tällä hetkellä noin 30%.