Neuropsykiatrisesti oireilevan lapsen palveluketju, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue, Sujuvat palvelut-valmennus, (RRP, P4, I1)
Neuropsykiatrisesti oireilevan 4-10-vuotiaan lapsen palveluiden kokoaminen ja kuvaaminen palveluketjuksi, jota voi hyödyntää sekä asiakkaat että ammattilaiset.
Toimintamallin nimi
Neuropsykiatrisesti oireilevan 4-10-vuotiaan lapsen palveluiden kokoaminen ja kuvaaminen palveluketjuksi, jota voi hyödyntää sekä asiakkaat että ammattilaiset.
Kehittämisellä tavoitellaan nepsytietoista hyvinvointialuetta, jolloin asiakas saa tukea varhaisessa vaiheessa myös ilman diagnoosia.
Neuropsykiatrisista ilmiöistä keskustellaan julkisuudessa ja on havaittu, että erityisesti lasten ja nuorten ADHD-diagnoosit ja lääkitys ovat lisääntyneet koko maassa. Itä-Uudenmaan alueella lasten ja nuorten ADHD on muuta maata harvinaisempaa.
Läpimurto-kehittämistiimiin kuuluu ammattilaisten lisäksi asiakasedustaja. Asiakkaiden näkemyksiä on kartoitettu anonyymillä webropol-kyselyllä, johon saatiin 229 vastausta koko hyvinvointialueelta.
Meillä kehittämisessä on ollut mukana moniammattillinen tiimi, joka on koostunut eri yksiköiden työntekijöistä. Tiimi on käyttänyt kehittämiseen aikaa noin 1h/vko, projektikoordinaattori noin 18h/vko. Kehittämiseen on tarvittaessa osallistettu myös muita asiakastyötä tekeviä ammattilaisia, jolloin tieto kehittämisestä siirtyy kentälle jo ennen tuotoksen valmistumista. Kehittämistyön tuloksen juurtumista edistää aktiivinen tiedottaminen eri kanavissa: hyvinvointialueen nettisivut, intranet, yksikkökokoukset jne.
Palveluketjun kehittämisen tulokset luettavissa liitteenä olevasta posterista.
Kansikuva
