Osaaminen
Tavoitteena on ammattilaisten osaamisen vahvistaminen ja digikyvykkyyden kasvattaminen digimentorointia käyttäen Keski-Suomen hyvinvointialueella.
Digimentoroinnin tarkoituksena on auttaa HVA:n yksiköitä digiratkaisujen käyttöönotossa sekä lisätä tietoisuutta käytettävissä olevista digipalveluista ja -työkaluista.
Tartu digiin -tapahtumissa asukkaat voivat tutustua alueellisten palveluntarjoajien erilaisiin mm.
Henkilöstön kehittämissuunnitelmaan sisältyvällä digiosaamisen suunnitelmalla varmistetaan ja kohdennetaan oikein eri rooleissa työskentelevien ammattilaisten tarkoituksenmukainen digiosaamisen ja
Sote-ammattilaisten mielenterveys- ja päihdeosaamisen vahvistaminen. Lisäksi lisätään alueen asukkaiden mielenterveys-ja päihdetietoisuutta sekä mielenterveysosaamista.
Malli ohjaa esimerkiksi kuntien, hyvinvointialueiden ja järjestöjen esihenkilöitä ja keskijohtoa mielenterveysosaamisen suunnitelmalliseen johtamiseen.
1. Tuoda riittävästi oikeaa tietoa sote –ammattilaisille saamelaisesta
Mentorointimalli on luotu edistämään kunta-alan työntekijöiden työssä jaksamista sekä pidentämään työuria. Lisäksi työnantajamielikuva paranee, kun mentorointia käytetään mm.
Digitaalinen Pelikirja tarjoaa ammattilaisille yhden alustan, johon on koottu ohjeita ja toimintatapoja organisaatiossa käytössä oleviin digitaalisiin työkaluihin, palveluihin ja järjestelmiin.
Järjestöjen, yhdistysten ja seurakuntien yleishyödyllisen toiminnan kanssa tehtävä yhteistyö on osa jokaisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen työtä.