Q-Flow tarjoaa laajan valikoiman työkaluja potilaan hoitopolun hallintaan.  Palvelu ohjaa sisäänkirjautumista vastaanotolle, seuraa tapahtumia koko hoitopolun ajan, aina potilaan uloskirjautumiseen saakka.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Digitaalinen sote-keskus
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Q-Flow tarjoaa laajan valikoiman työkaluja potilaan hoitopolun hallintaan.  Palvelu ohjaa sisäänkirjautumista vastaanotolle, seuraa tapahtumia koko hoitopolun ajan, aina potilaan uloskirjautumiseen saakka.

Toteutuspaikka
Palvelu on kansainvälisesti laajasti käytössä
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Hyvinvointialueet
Valtakunnallinen
Toimintamallin rahoittaja
Ei erillisrahoitusta
Liitteet ja linkit
Asiakaspalvelun haasteena on palvelujen virtualisointi ja asiakaskokemusten optimointi. Q-Flow etäasiointi on laajasti käytössä globaalisti. Palvelu on joukko ratkaisuja, jotka koskevat myyntiä, asiakaspalvelua ja hallinnon prosesseja. Asiakkaina Terveydenhuolto, Julkishallinto, Teleoperaattorit, Pankit, Vakuutus sekä Oppilaitokset ja Kaupan ala.

Luotu

10.11.2023

Viimeksi muokattu

16.01.2024

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

Q-Flow tarjoaa laajan valikoiman työkaluja potilaan hoitopolun hallintaan. Se on digitaalinen terveyskeskus, jossa asiakkaan hoitotarpeen arviointi voi alkaa jo kotisohvalta. Saapuvan asiakasvirran käsittely, ajanvaraus, etävastaanotto, tiedonkulun prosessien käsittely, laboratoriotulokset, diagnoosit ja maksutapahtumat.

Ratkaisu synkronoi eri työnkulut saumattomasti potilaan hoitopolun kokemuksen seurannan tuottamiseksi hoitopolun alusta aina sairaalasta kotiuttamiseen ja kotikuntoutuksen seurantaan. Palvelun tehokas toiminta perustuu mm. optimoidun kalenterin käyttöön. Palvelun ytimessä on interaktiivinen potilaan tunnistus- ja kalenteri, joka hoitaa tapaamisia, varaa resursseja ja huolehtii potilaskeskeisestä vuorovaikutuksesta ja työnkulusta sekä integraatiosta potilastietoihin. 

Toimintaympäristö **

Digitaaliset terveydenhuollon ohjauksen ratkaisut

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Asiakaspalvelun haasteena on palvelujen virtualisointi ja asiakaskokemusten optimointi. Q-Flow etäasiointi on laajasti käytössä terveydenhuollossa ja julkisissa laitoksissa. Palvelu on joukko ratkaisuja, jotka koskevat myyntiä, asiakaspalvelua ja hallinnon prosesseja.

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Sopimuksen mukaan.

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Referenssinä isot terveydenhuollon toimijat kuten Clalit Israelissa ja NHS englannissa.

  • Clalit on sairaalaverkosto Isrelissa. Sillä on 14 sairaalaa, mukaan lukien psykiatriset sairaalat ja kuntoutussairaala, jotka kaikki ovat yliopiston alaisia. Clalitilla on yli 1300 perusterveydenhuollon klinikkaa sekä apteekkien ja hammasklinikan verkosto. Clalit on suurin sairauskassa, jossa noin 4,6 miljoonaa vakuutettua jäsentä, joka on yli puolet Israelin väestöstä.
  • NHS (National Health Service) Englannissa. NHS tarjoaa suurimman osan Englannin terveydenhuollosta, kuten perusterveydenhuolto, laitoshoito, pitkäaikainen laitoshoito, oftalmologia ja hammaslääketiede. Englannissa COVID-19 pandemian aikana Q-Flow:n etäasiointia käytettiin joka viikko yli miljoona kertaa.
Vinkit toimintamallin soveltajille **

Katso referenssinä video, jossa Q-Flow hoitaa potilaan matkaa maailman suurimmassa ensiapusairaalassa, klikkaa TÄSTÄ.

  • Elokuussa 2023 avattu Clalit ensiapusairaala on maailman suurin. Kolmikerroksinen, 8 000 neliömetrin laitos sijaitsee Tel Avivin Sourasky Medical Centerissä.
  • Uusi sairaala tarjoaa kokonsa lisäksi huippuluokan digitaalisia palveluja ja työkaluja. Uudessa sairaalassa on käyttöönotettu kehittyneitä ratkaisuja, kuten digitaalinen itserekisteröintiasema, jonka avulla vierailijat voivat kirjautua sisään normaalien tunnistautumisen lisäksi myös kasvojentunnistuksen avulla, sekä itsepalvelu, jossa potilaat voivat tarkistaa omat elintoimintonsa ennen kuin heidät ohjataan jatkotutkimuksiin tai mobiilirobotit, jotka ohjaavat apua tarvitsevalle potilaille kulkureitin oikeaan paikkaan.
  • Q-Flow mobiilisovellus kertoo potilaalle reaaliaikaisia tietoja hänen hoitopolusta aikatauluineen ja paljon muuta.
  • Q-Flow hallitsee potilasvirtaa sisään kirjautumisesta ja hoitotarpeen arvioinnista alkaen, kunnes hoito on päättynyt ja hänet kotiutetaan.