Etelä-Suomen Klubitalot ry (ESKOT ry) on yksi Propelliäpäiden kumppaneista. ESKOT ry:n tarvekartoituksessa ja kokeiluideoinnissa tuli esiin tarve luoda fyysisten klubitalojen rinnalle digitaalinen e-klubitalo.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Klubitalotoiminta nettiin
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Etelä-Suomen Klubitalot ry (ESKOT ry) on yksi Propelliäpäiden kumppaneista. ESKOT ry:n tarvekartoituksessa ja kokeiluideoinnissa tuli esiin tarve luoda fyysisten klubitalojen rinnalle digitaalinen e-klubitalo.

Toteutuspaikka
Propellipäät / Kukunori ry, Etelä-Suomen Klubitalot Eskot ry
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Valtakunnallinen
Toimintamallin rahoittaja
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)
Toimintamallin kokonaisuus
Liitteet ja linkit

Tekijä

Milla Mäkinen

Luotu

25.09.2020

Viimeksi muokattu

23.12.2020
Ratkaisun perusidea **

Toimintamalli on esimerkki siitä, miten oman toiminnan voi digitalisoida.

Toimintaympäristö **

Kukunorin Propellipäät-tiimi edistää kokeilukulttuuria erityisesti mielenterveystoipumisen ja päihdekuntoutumisen ja niiden ennaltaehkäisyyn liittyvien kysymysten parissa toimivissa organisaatioissa. Mielenterveys on jokaista ihmistä koskettava asia, jonka tulevaisuus ei näytä valoisalta. Arvioiden mukaan mielenterveyden häiriöiden kustannukset ovat Suomessa 11 miljardia euroa vuodessa. Ongelma koskettaa jollain tasolla kaikkia Suomessa asuvia, sillä joka viides suomalainen kokee vuoden aikana mielenterveyden häiriöitä. Mieli ry:n keräämien tietojen mukaan 2000-luvulla mielenterveyspalveluihin on panostettu vähemmän kuin muuhun terveydenhuoltoon. Mielenterveyden riskitekijät kasautuvat.

Vinkit toimintamallin soveltajille **

Ratkaisun ideana on, että palvelu tai toiminta tuotetaan sellaiseen digitaaliseen paikkaan, joka on toiminnan osallistujille tai käyttäjille mahdollisimman helppo ja luonteva -tai jonka käyttöä halutaan yhdessä opetella. Muista siis pitää toiminnan kohderyhmä keskiössä digitaalisen palvelun suunnittelussa!

Kansikuva
Kuvassa esimerkkikuvakaappaus E-klubitalotoiminnasta Facebookista.

Kehittämisen vaihe

icon/launch Created with Sketch. Ready

Ilmiöt