Hyvinvointietoja keräävän teknologian hyödyntäminen arviointi- ja kuntoutusjaksoilla
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella POP-Digi-Hoitotakuu 2 -hankkeessa (RRP2, Pilari 4, Investointi 4) käyttöönotetaan hyvinvointitietoja keräävää teknologiaa Vivago-hyvinvointikellojen avulla kuntoutusyksiköissä ja kotikuntoutustiimeissä.
Toimintamallin nimi
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella POP-Digi-Hoitotakuu 2 -hankkeessa (RRP2, Pilari 4, Investointi 4) käyttöönotetaan hyvinvointitietoja keräävää teknologiaa Vivago-hyvinvointikellojen avulla kuntoutusyksiköissä ja kotikuntoutustiimeissä.
Ammattilaisten teknologiakyvykkyyden lisääminen, hyvinvointitiedon kerääminen ja soveltaminen teknologisen ratkaisun avulla, esihenkilöiden muutosjohtamisen tukeminen.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella ikärakenteen nopea muutos vaikuttaa sekä palvelutarpeisiin että henkilöstön saatavuuteen. Pohteella tuetaan sitä, että iäkkäät pystyisivät asumaan ja elämään kotona mahdollisimman toimintakykyisinä ja he pystyisivät ylläpitämään mahdollisimman itsenäisesti hyvinvointia, terveyttä ja mielekästä elämää. Turvallista kotona asumista ja arjessa pärjäämistä tuetaan ja toimintakykyä edistetään kuntouttavin keinoin.
Asiakkaat osallistuvat pilottikokeiluihin käyttämällä hyvinvointikelloja henkilökunnan ohjaamana. Asiakkailta pyydetään suostumus kellon käyttämiseen ennen kellon pukemista ranteeseen. Asiakkaalle perustellaan kellon käyttämisen hyötyjä näyttämällä hyvinvointitietoja ohjelmiston ja sovelluksen avulla. Asiakas osallistuu tavoitteiden määrittelyyn ammattilaisen ohjauksessa, jossa hyödynnetään hyvinvointikellon keräämiä tietoja. Hyvinvointikellojen avulla hoidon ja kuntoutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta tulee yksilöllisempi ja asiakkaan ymmärrystä toimintakyvyn muutoksesta lisätään.
-Vastinparien muodostaminen ammattilaisten joukosta. Innokkaimmat ja teknologiaan myönteisesti suhtautuvat ovat saaneet ilmoittautua omalle esihenkilöille ennen esihenkilön nimeämistä tehtävään.
-Ammattilaisten Teams-kanavan perustaminen, jossa jaetaan tietoa ja onnistumisia. Teams-kanavalle lisätään jäseniksi myös yksikön esihenkilöt.
-Nimetään esihenkilöt, jotka vastaavat johdon tasolla teknologisen ratkaisun käyttämisestä
-Teams-kanavan omistajien/ylläpitäjien nimeäminen
-Esihenkilö resursoi aikaa teknologisten ratkaisujen ylläpitoon yksiköissä (U-tunnit)
-Teknologiataidot- ja valmiudet yksilötasolla. Kartoitus kehityskeskusteluissa.
-Ohjelmiston ja sovelluksen pääkäyttäjien nimeäminen.