Perhekeskuskonseptointi
Perhekeskuskonseptoinnin malli luotiin vuonna 2022 Varsinais-Suomen -Tulsote -hankkeessa osana tulevan hyvinvointialueen perhekeskuskokonaisuuden kehittämistä ja valmistelua.
Toimintamallin nimi
Perhekeskuskonseptoinnin malli luotiin vuonna 2022 Varsinais-Suomen -Tulsote -hankkeessa osana tulevan hyvinvointialueen perhekeskuskokonaisuuden kehittämistä ja valmistelua.
Perhekeskuskonseptoinnin rakennekuvan tavoitteena oli toimia perhekeskuskokonaisuuden määrittelyn lisäksi myös tukena päätöksenteon suuntaan (sekä viranhaltijat että poliittiset päättäjät). Yhteen kuvaan tiivistämällä oli selkeämpi ja helpompi hahmottaa kokonaisuutta nopeasti ja ymmärtää asiat, joista pitää sopia.
Perusnäkymästä aukeaa otsikoiden kohdalta yksityiskohtaisempi näkymä, jossa sisältä voidaan tarkentaa.
Huom. Valitettavasti Innokylän tarjoamat tallennusmuodot liitteelle eivät mahdollista kuvan toiminnallista käyttöä eli täällä näkyvissä on ainoastaan kuvakaappaus pääotsikkosivulta.
SOTE-uudistuksen myötä asetettiin tavoitteeksi myös yhdenmukaisten ja vakiintuneiden perhekeskusten kehittäminen THL:n kriteerien mukaisesti.
Varsinaisena kohderyhmänä olivat lapset, nuoret ja lapsiperheet, jotka käyttävät sivistys-, sosiaali- ja terveyspalveluita mukaan lukien myös järjestöjen ja seurakuntien palvelut. Varsinainen rakenteellinen kehittämistyö toteutettiin ammattilaisten toimesta, mutta osallisuuden mukaan saamiseksi prosessi hyödynnettiin mm. kokemusasiantuntijoiden kanssa mm. Erätauko-menetelmää.
Perhekeskuskonseptointia hyödynnetiin monipuolisesti ja onnistuneestikin hankevalmistelussa, sillä Perhekeskustoiminta toiminta käynnistyi 1.1.2023 osana Varhan hallinnollista rakennetta.
Konseptointia hyödynnettiin monipuolisesti ja laajasti perhekeskuskokonaisuuden kehittämisessä ja rakentamisessa.