Kansallisten tilaisuuksien materiaalit

 

Sisällysluettelo

  1. Toimintamallit, jotka saivat vuoden 2025 TerveSos-palkinnon
  2. Toimintamalleja, jotka ovat syntyneet RRP-ohjelman aikana
  3. Tapahtumien esitykset 2025 
  4. Tapahtumien esitykset 2024
  5. Tapahtumien esitykset 2023

1. Toimintamallit, jotka saivat vuoden 2025 TerveSos-palkinnon

Vuoden 2025 TerveSos-palkinnot menivät Kainuuseen, Keski-Uudellemaalle ja Etelä-Pohjanmaalle Vuoden 2025 TerveSos-palkinnot on myönnetty kolmelle eri toimintamallille. Kilpailussa oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi eri sarjaa sekä yleisön suosikki.

Linkki uutiseen aiheesta

2. Toimintamalleja, jotka ovat syntyneet RRP-ohjelman aikana

Nämä toimintamallit tullaan esittelemään syksyllä 2025 THL:n organisoimissa Viiden tähden tulosaamuissa. Tulosaamuihin hyvinvointialueet ovat saaneet itse valita esiteltävät toimintamallit seuraavin kriteerein: 

  • toimintamallit ovat alueen "helmiä"
  • toimintamallin tulee jäädä alueelle käyttöön
  • valinnassa huomioidaan myös digitaalisten palveluiden kehittämisestä kuvatut toimintamallit
  • toimintamallit, joita ei ole muissa isoissa tilaisuuksissa esitelty

Näillä perusteilla jokaiselta alueelta on valittu kaksi toimintamallia esiteltäväksi. Toimintamallien tiedot ja linkit Innokylään löytyvät tästä alta.

29.8. Kansalaisten digitaaliset palvelut

  • Oma Hämeen digitaalisen asioinnin toimintamalli, Kanta-Hämeen hyvinvointialue: 
    Toimintamallissa kuvataan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asiakkaiden digitaalisten palveluiden kokonaisuus, jonka vahvana perustana ovat Oma Hämeen oma asukkaiden asiointialusta sekä digitaalinen Sote-keskus.
  • HyVä-digi, digitaalinen sotekeskus, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue:
    Digitaalinen sote-keskus HyVä-digi on osa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sote-palvelu-tuotantoa.​ Yksikkö palvelee kaikkia hyvinvointialueen asiakkaita chatissa, videovastaanotolla ja Omaolo oirearvioissa.
  • Hyvinvoinnin digipolut digitaaliseen palvelualustaan, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue:
    Digitaalinen elintapaohjaus tarjoaa itsehoitomateriaalin terveellisempien elintapojen saavuttamiseksi alueen asukkaille. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat hyödyntää digitaalista itsehoitomateriaalia osana asiakasohjausta.
  • Puhelinpalvelun kehittäminen tekoälypuhelinbotilla, Keski-Suomen hyvinvointialue:
    Tekoälypohjainen puhebotti, joka osaa auttaa puhelinpalveluun soittavia kansalaisia. Botti ymmärtää puhetta, osaa tuottaa synteettistä ääntä, osaa luokitella puheluita ja ohjata asiakkaita.

5.9. Työikäisten palvelut

  • Työttömän terveystarkastuksen toimintamalli, Keski-Suomen hyvinvointialue:
    Toimintamallin tavoitteena on luoda Keski-Suomen hyvinvointialueelle yhtenäinen työttömän terveystarkastusmalli, jonka avulla vahvistetaan monitoimijaista yhteistyötä sekä lisätään digitaalista asiointia. 
  • Pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue:
    Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit yhtenäistettiin pitkäaikaiskontrollien hoitopolkujen kehittämisen ensimmäisessä vaiheessa.
  • Salkkuvastaanotto suun terveydenhuollossa, Satakunnan hyvinvointialue:
    Salkkuvastaanotto vie palvelun suoraan asiakkaan luo. Toimintamallia on kohdennettu lasten ja nuorten suun terveydenhoitoon, mutta malli toimii muillakin. Mallissa korostuu asiakaslähtöisyys, yksilöllisyys, ennaltaehkäisy, tehokkuus ja joustavuus. 
  • Neurokirjolla - ADHD-ryhmätoiminnan kehittäminen ja toteutus, Kainuun hyvinvointialue: 
    Neurokirjolla-ryhmä on tarkoitettu ADHD- tutkimuksien jatkoksi aikuisille, jotka ovat joko saaneet ADHD diagnoosin tai heillä on todettu ADHD piirteitä, mutta diagnoosikriteerit eivät ole täyttyneet.

12.9. Ikääntyneiden ennaltaehkäisevät palvelut

  • Etsivän vanhustyön verkostomalli, Pohjois-Savon hyvinvointialue, Sujuvat palvelut -valmennus:
    Verkostotyöskentelyyn pohjautuvan etsivän vanhustyön mallin avulla tavoitetaan mielenterveys- ja päihdehaasteita omaavia, tai yksinäisyyttä kokevia ikääntyneitä, sekä tuetaan ja ohjataan heitä sosiaalipalveluihin tai kolmannen sektorin toimintaan.
  • Ikääntyneiden etsivän työn malli Päijät-Hämeessä, Päijät-Hämeen hyvinvointialue:
    Päijät-Hämeen hyvinvointialue, kunnat sekä 3.sektori kehittävät toimintamallin ikääntyneiden etsivään työhön. Sen avulla ikääntyneet saavat tarpeitaan vastaavaa varhaista tukea, jolloin raskaampien palveluiden tarve ja hoitoon hakeutuminen vähenee. 
  • Omaishoitajien tukipalvelu, Etelä-Savon hyvinvointialue: 
    Omaishoitajien systemaattinen tuki yli 65-vuotiaille omaishoitajille on yksilöllistä, puhelimitse annettavaa keskusteluapua, ohjausta, neuvontaa ja tukea. Palvelu tukee omaishoitajan hyvinvointia ja jaksamista omaishoitotehtävissä.
  • Iäkkäiden yksinäisyyden vähentäminen ja osallisuuden edistäminen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue: 
    Kohderyhmään kuuluville tarjotaan kodinhoidollista tukea, jossa huomioidaan asiakkaan osallisuus ja aktiivinen rooli. Tehtävät suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja yhdessä tekemiseen jätetään riittävästi aikaa.

19.9. Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

  • Toimintamalli koulupoissaolotilanteissa, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue:
    Toimintamalli ohjaa työskentelyä asiakkaan koulupoissaolotilanteessa. Asiakkaan kanssa kerätyn tiedon perusteella muodostettu tilannekuva auttaa kohdistamaan tukitoimet koulupoissaolojen taustasyihin ja niitä ylläpitäviin tekijöihin.
  • Lasten ja nuorten porrastettu psykososiaalisen tuen ja hoidon malli, Kymenlaakson hyvinvointialue: 
    Kehitetään hyvinvointialueelle porrasteinen lasten ja nuorten psykososiaalisen tuen ja hoidon malli lasten ja nuorten mielenterveyshäiriöiden ennaltaehkäisyyn, mielenterveyden vahvistamiseen, varhaiseen tukeen ja mielenterveyshäiriöiden hoitoon.
  • Ensimmäistä lastaan odottavan perheiden hammashoito, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Sujuvat palvelut -valmennus:
    Kehitetään ensimmäistä lastaan odottavien perheiden ohjautumista äitiysneuvolan käynniltä ja hammashoidon maksuttomalle ohjauskäynnille.
  • Neuropsykiatrinen palvelupolku opiskeluhuollon mielenterveyspalveluissa, Lapin hyvinvointialue: 
    Neuropsykiatrista palvelupolkua pilotoidaan opiskeluhuollon palveluissa 6-17- vuotiaiden lasten, nuorten ja perheiden osalta. Palvelupolussa keskeistä on riittävä ja oikea-aikainen varhainen tuki, tutkimuksiin ohjautuminen sekä monialainen yhteistyö.

26.9. Johtamisen digiratkaisut

  • Tietoturvan hallintamalli (ISO27001), Kymenlaakson hyvinvointialue:
    Hallintajärjestelmä luodaan kansainvälisen ja toimialariippumattoman ISO 27001 - standardin sisältämien vaatimusten mukaisesti.
  • Reaaliaikaisen tilannekuvan kehittämisen malli, Päijät-Hämeen hyvinvointialue:
    Yhteinen reaaliaikainen näkymä potilasvirroista, käytettävistä hoitajaresursseista, vuodekapasiteetista, hoitoketjujen läpimenoajoista, hoitokokonaisuuteen liittyvistä tehtävistä ja palveluketjuun liittyvistä sairaalan sisäisistä riippuvuuksista.
  • Pitkäaikaissairauksien ja riskitilojen digitaalinen seuranta, Helsinki:
    Digitaalisen toimintamallin tavoitteena on pitkäaikaissairauksien ennaltaehkäisy ja riskien varhainen tunnistaminen. Mahdollistaa säännöllisen seurannan ja palvelujen tarjoamisen proaktiivisesti.

3.10. Ikääntyneiden palvelut

  • Monisairaiden/geriatristen potilaiden hoitomalli suun terveydenhuollossa, Etelä-Karjalan hyvinvointialue:
  • Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhva) suun terveydenhuollossa kehitettiin hoitomalli monisairaiden/geriatristen potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa ajatellen. 
  • Vastuulääkäripalvelu ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue:
    Vastuulääkäripalvelussa jokaiselle asumisyksikölle ja asukkaalle on nimetty vastuulääkäri eli omalääkäri, joka vastaa asiakkaiden perusterveydenhuollosta. Tavoitteena on, että asiakas saa tarvitsemansa lääkäripalvelut oikea-aikaisesti.
  • Arjen toimintakykyä edistävä toiminta, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue:
    Tavoitteena on tukea ikääntyneitä kohtaavien toimijoiden työtä arjen toimintakyvyn edistämisen menetelmien käytössä, riippumatta ammattiryhmästä tai ympäristöstä. Ikääntynyttä ja omaisten osallisuutta vahvistetaan toimintakyvyn edistämisessä.

10.10. Ennaltaehkäisevät palvelut

  • Painonhallintaryhmä, kehittäminen ja pilotointi yksityisen palveluntuottaja Mehiläisen kanssa, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue:
    Moniammatillisesti ja -alaisesti toteutettu painonhallintaryhmä on tarkoitettu työikäisille 2 tyypin diabetesta tai prediabetesta sairastaville Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaille, joilla BMI on yli 30.
  • Liikkuva terveysneuvonta Neppi huumeiden käyttäjille, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue:
    Liikkuva terveysneuvonta Neppi on tarkoitettu suonensisäisesti huumeita käyttäville. Tavoitteena on ohjata asiakkaita päihdehoitoon ja huolehtimaan itsestään paremmin.
  • Monialaisena yhteistyönä toteutettava matalan kynnyksen ryhmätoiminta, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue:
    Toimintamalli kokoaa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella toimivat tahot yhdistämään resurssejaan ja toteuttamaan matalan kynnyksen ryhmätoimintaa monitoimijaisesti eri puolilla maakuntaa, vahvistaen osallistujien hyvinvointia ja osallisuutta.
  • Etsivä työ (työikäiset), Pohjois-Savon hyvinvointialue:
    Etsivän työn tekemiseen luodaan työskentelymalli. Etsivä työ tavoittaa, kohtaa, neuvoo, auttaa, tukee ja kannattelee mielenterveys- ja päihdehäiriöistä kärsiviä, palveluiden ulkopuolella tai putoamisvarassa olevia, asunnottomia ja syrjäytyneitä.

17.10. Ammattilaisten työn kehittäminen

  • Digimentoritoiminta, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue:
    Digimentoritoiminnalla vahvistetaan sote-ammattilaisten digiosaamista. Organisaation omat, digitaalisuudesta kiinnostuneet työntekijät toimivat digimentoreina, joille on varattu työaikaa kaksi tuntia viikossa matalan kynnyksen tuen tarjoamiseen.
  • Hoitajien arviointiosaamisen vahvistaminen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue:
    VAKEhyvä - Hyvät palvelut HYVÄikä-kärjen tavoitteena on vähentää ikääntyneiden asiakkaiden tarpeettomia päivystyskäyntejä, kehittämällä kotiin vietäviä palveluja vahvistamalla henkilöstön osaamista päivystyksellisissä tilanteissa.
  • Palautetietoinen työskentely (FIT) Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa, Helsinki:
    Palautetietoinen työskentely (FIT, Feedback Informed Treatment) on tutkimustietoon perustuva asiakaslähtöinen lähestymistapa sosiaali- ja terveysalan asiakastyön arviointiin sekä laadun ja vaikuttavuuden kehittämiseen.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaaminen, Kainuun hyvinvointialue:
    • Luodaan sote-kirjaamisen moniammatillinen verkostorakenne hyvinvointialueelle
    • Yhdenmukaistetaan kirjaamisen perehdytystä ja osaamista 
    • Ajantasaistetaan kirjaamisen ohjeita
    • Arvioidaan vaikutus paikallisilla ja kansallisilla mittareilla

24.10. Etäpalvelut

3. Tapahtumien esitykset 2025 

 

RRP-työpaja: Uudistuva Innokylä ja toimintamallien itsearviointi - Tule kehittämään! 11.4. 

Työpajan esitys

RRP:n kansallinen webinaari: Kohti kestävää kasvua – digiratkaisut käyttöön 2.4.

Webinaarin ohjelmadiat

Tilaisuudessa jaetut linkit:

4. Tapahtumien esitykset 2024 

Innokylän Toimintamallit valmiiksi -työpaja RRP:n aluehankkeille 9.12.

Koulutuksen materiaali

RRP:n kansallinen webinaari: Työkykyinen ja hyvinvoiva aikuisväestö - vaikuttavat ja monialaiset palvelut 29.11.

Webinaarin ohjelmadiat löytyvät täältä.

RRP-webinaari: Digitaalisuus ja vaikuttavuus sosiaalihuollossa 21.11.

Webinaarin ohjelmadiat löytyvät täältä.

Infotilaisuus digitaalisten palvelujen nykytilan kuvauksen ja kypsyystason arvioinnin tiedonkeruun aloituksesta 2.10.

Ilkka Pelkosen (THL) esitys

RRP:n kansallinen webinaari: Digitaalinen sote – visiosta palveluihin 24.9.

Tilaisuuden ohjelmadiat löytyvät täältä.

Innokylän Toimintamallit valmiiksi -työpaja RRP:n aluehankkeille 30.8.

Innokylän kehittämisen polku käyttöön -koulutus RRP:n aluehankkeille 10.5.

Vaikuttavuus sote-kehittämisen ytimessä - RRP:n kansallinen seminaari (TerveSos 2024:n rinnakkaistapahtuma) 7.5.

  1. Vaikuttavuusperusteinen ohjaus ja johtaminen sekä palvelureformi, Minna Saario, STM
  2. Katsaus vaikuttavuustutkimukseen, Tomi Mäki-Opas, Itä-Suomen yliopisto
  3. Vaikuttavuus RRP-ohjelmassa, Anna Väinälä, STM
  4. Vaikuttavuuspilottien esittely ja tilannekatsaus, Kati Kinnunen, Pohjois-Savon hyvinvointialue
  5. Vaikuttavuuskeskuksen valmistelun tilannekatsaus, Riikka Ovaskainen ja Katariina Similä, Pirkanmaan hyvinvointialue 

Kirjaamisen ja tiedon laadun verkkoseminaari 25.4.2024

  1. Sosiaali- ja terveysministeriön terveiset, Anna Väinälä, Sosiaali- ja terveysministeriö 
  2. Kirjaamisen ja tiedon laadun projektin työpaketit tukevat organisaatioita kirjaamisen kehittämisen työssä, Heidi Harjula, THL 
  3. Kanta-palvelut (Kela) tukevat ja ohjaavat sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita Kanta-palveluiden käyttöönotoissa, Jaana Nissilä, Kelan Kanta-palvelut 
  4. Opetushallituksen terveiset, Dinah Arifulla, Opetushallitus 
  5. Terveydenhuollon kirjaamisosaamisen kehittämisen kansallinen tuki, Taina Kauvo, THL 
  6. Sosiaalihuollon kirjaamisosaamisen kehittämisen kansallinen tuki, Hanna Lohijoki, THL 
  7. Kansa-koulu sosiaalihuollon kirjaamisosaamista tukemassa, Marianna Heikkilä, Kansa-koulu 5 -hanke 
  8. Hyvinvointialueille suunnattu sosiaalihuollon toimijoiden yhteistyön opas, Ida-Lotta Sandström, THL 
  9. Yksityiset organisaatiot mukana kehittämistyössä, Hanna-Maija Kause, Hyvinvointiala Hali ry.  
  10. Sote-kirjaamisen kansallinen verkosto, Päivi Varonen & Anne Ålander, THL
  11. Tiedon laadun ja kirjaamisen pohja kuntoon, Päivi Achté, THL 

RRP-webinaari: Ratkaisuja sote-palveluiden saatavuuden sujuvoittamiseksi – pääsevätkö asiakkaat jatkossa nopeammin hoitoon ja palveluiden piiriin? 22.3.2024

Tilaisuuden ohjelmadiaesitys löytyy täältä

  1. Hyvinvointialueiden tilannekuva ja kansalliset tavoitteet, Anu Niemi, THL 
  2. Kestävän kasvun ohjelma osana Palvelureformia: Kohti vaikuttavia sote-palveluita, Tuula Kieseppä ja Maarit Hiltunen-Toura, STM 
  3. Perusterveydenhuollon hoitoonpääsy – tilanne ja näkymät, Tiina Marttila ja Raimo Mahkonen, THL  
  4. Kehittäminen strategian toimeenpanon tukena, Anu Pihl, Keski-Suomen hyvinvointialue 
  5. Liikkuva terveysneuvonta, Anna Klemola ja Susanna Hyövälti, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue 
  6. Sosiaalihuollon kehittäminen Kymenlaakson digitaalisessa sotekeskuksessa, Salla Palonen, Kymenlaakson hyvinvointialue

RRP hanketuen aamukahvit: RRP Innokylä perustieto-ohjeet ja UKK 15.3.2024

RRP:n digitaaliset palvelut verkostotapaaminen 1.2.2024 

Esitykset löytyvät Teams-kanavalta ULK RRP alueyhteistyö.

Innokylän kehittämisen polku käyttöön -koulutus RRP:n aluehankkeille 26.1.2024 

Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkoston kehittämisklinikoiden materiaalit (inv 1)

 

5. Tapahtumien esitykset 2023

Palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio – johtamisen ratkaisut kick off 1.12.

Palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio – johtamisen ratkaisut kick off 1.12.2023 (Julkari)

RRP:n kansallinen webinaari: Palvelutarve ja miten siihen vastataan vaikuttavasti 21.11.

Tilaisuuden esitykset, jotka saamme tai voimme jakaa, tuodaan tänne mahdollisimman pian.  Ohjelmadiat linkkeineen löytyvät täältä.

  1. Hoidon saannin esteet ja tyydyttymätön palvelutarve, Suvi Parikka, THL 
    - Esitystä ei voida jakaa saavutettavuus-syistä
  2. Väestön palvelutarpeen ennakointi tietojohtamisen ratkaisuissa, Matti Pihlava, THL
  3. Häiriökysyntä - organisaatiolähtöisten toimintamallien kallis hinta, Hermanni Hyytiälä, FCG Finnish Consulting Group 
  4. Häiriökysynnän selvittäminen ja kehittämistoimet Kainuun hyvinvointialueella, Outi Väyrynen ja Tanja Juntunen, Kainuun hyvinvointialue 
  5. Miten parantaa palveluketjujen johtamista? Jatta Kivelä, THL
  6. Päihdepalveluiden johdon vaikuttavuustiedon tarpeet sekä näkemykset vaikuttavuustiedon hyödyntämisen esteistä ja edellytyksistä, Reetta Kinnunen ja Ella Plaami, Tampereen yliopisto

RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset​ RRP:n aluehankkeille 22.9. ja 6.10.

Tilaisuuksien esitys löytyy täältä ja tallenne on katsottavissa Teams-kanavalla ULK RRP Alueyhteistyö.

Digitaaliset palvelut hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistäjinä – Suuntaviivoja ja tukea digikehittämiseen RRP-ohjelmasta 8.9.

Tilaisuuden esitykset, jotka saamme tai voimme jakaa, ovat alla. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia. 
Ohjelmadiat löytyvät täältä.

  1. STM:n ajankohtaiskatsaus sote-tiedonhallinnasta – hallitusohjelma ja digistrategia, Minna Saario, STM
  2. Tekoälyasetuksen tilanne EU:ssa ja STM:n näkökulma, Outi Äyräs-Blumberg, STM
  3. Tekoälyprosessien kehittäminen hyvinvointialueella, Teemu Mäkelä, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
  4. Yhdenvertaisuuden edistäminen palveluissa – tietoa ja työkaluja, Reetta Siukola ja Satu Majlander, THL
  5. Digitaalisten palvelujen vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa –selvityksen tulokset, Paula Pennanen, NHG
  6. Hyvinvointia edistävä toiminta helposti löydettäväksi - kansallinen hyte-palvelukonsepti ja kehittyvä Tarmoa-palvelu, Reetta Nick, THL ja Hanna Vainio, DigiFinland
  7. Building sustainable health with secondary prevention, Bogi Eliasen, Copenhagen Institute for Futures Studies, Denmark

Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) kansallinen webinaari: Katse alueiden tulevaisuuteen 7.6.

Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia. Pääesitys löytyy täältä.

  1. Sosiaaliaseman pilotti, Emilia Nygren, Keski-Suomen hyvinvointialue
  2. Nepsy-osaamiskeskus, Hennariikka Nurminen, Etelä-Karjalan hyvinvointialue
  3. Digitaalinen sote-keskus Itä-Uudellamaalla, Heidi Hovisilta, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
  4. Kommenttipuheenvuorot
  5. Liikkuvat palvelut, Heikki Lampinen ja Katriina Lähteenmäki, Satakunnan hyvinvointialue
  6. Kustannusvaikuttavuus osaksi suosituksia,
    Vilma Westersund, FinCCHTA, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue ja
    Maria Tapola-Haapala, Sosiaalialan osaamiskeskus Verso, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
  7. Digi-HTA-arviointi, Jari Haverinen, FinCCHTA, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kohti yhtenäistä asiakaspalautetietoa 22.3.

  1. Tervetuloa ja alkusanat, Niina Peränen, THL
  2. Suomen kestävän kasvun ohjelma, Aija Lähdesmäki, THL
  3. Yhtenäinen asiakaspalautetieto - mistä on kyse? Salla Sainio, THL
  4. Asiakaspalautteen tiedonkeruu- ja raportointiratkaisun kehitys osana kansallista yhtenäistämistä, Johanna Lassila ja Jaakko Pentti, DigiFinland
  5. Asiakaskokemuksen kehittäminen Siun sotessa, Sirpa Turunen, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue
  6. Tiekartta maaliin 2025, Salla Sainio, THL

Vastaukset tilaisuuden chat-palstalla esitettyihin kysymyksiin.

RRP:n arviointityöpaja 22.3.

Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia.

  1. Ministeriön puheenvuoro​, Tuula Kieseppä, STM​
  2. Tulevaisuuden sote-keskusohjelman arvioinnin opit​, Juha Koivisto, THL​ ​
  3. Arvioinnin aikataulut, alustat ja seuraavat askeleet, Nella Savolainen, THL

RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset​ 17.3.

Tilaisuuden esitys

RRP:n kansallinen webinaari 14.3.

Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia. Pääesitys löytyy täältä.

  1. Hoitoonpääsyn tilannekatsaus, Tapani Hämäläinen, STM
  2. Ajankohtaista sosiaalipalvelujen saatavuudesta, Virva Juurikkala, STM
  3. Etelä-Pohjanmaan Senioritupa, Henna Hänninen, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
  4. Vaikuttavuuden vuosikymmen – syyt ja seuraukset, Petra Kokko, STM
  5. Hyvinvointitaloudellisten vaikutusten arviointimekanismi, Satu Korhonen, THL
  6. Vaikuttavuuskeskusvalmistelu, Suvi Liimatainen, Pirkanmaan hyvinvointialue
  7. Digitaalisten palveluiden vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa – alustavia tuloksia organisaationäkökulmasta, Elina Laukka ja Iida Pajari, NHG

RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset​ 17.2.

Tilaisuuden esitys

Saavutettavuuskoulutus RRP:n hanketuen aamukahveilla 17.2.

Esitys saavutettavuudesta RRP:ssä

THL:n RRP-info aluehankkeille 24.1.2023

Tilaisuuden sivu Tapahtumakalenterissa (THL)
Tilaisuuden esitysdiat:

  1. Rakenteellisen sosiaalityön raportointi, Vappu Koskinen ja Ulla Hakola
  2. Työkykyohjelman laajennus, Leena Normia-Ahlsten ja Leini Sinervo
  3. IPS – Sijoita ja valmenna! -kehittämishankkeen laajennus, Helka Raivio
  4. Toiminnanohjaus - palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio, Heidi Peltotalo
  5. Kirjaamisen ja tiedon laadun kansallinen kehittäminen, Päivi Achté
  6. Digitaalisten palvelujen nykytilakuvaus ja kypsyystason arviointi, Susanna Jääskeläinen​
  7. Kansallinen ja alueellinen hanketuki, Aija Lähdesmäki​​

Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) kansallinen yhteistyöpäivä 16.12.2022

Tilaisuuden sivu Tapahtumakalenterissa (THL)
Tilaisuuden esitysdiat lisätään alle mahdollisimman pian, ohjelmadiat löytyvät täältä:

  1. Yhdenvertaisia palveluita hyvinvointialueille, Tuula Kieseppä ja Maarit Hiltunen-Toura
  2. Sote-tiedonhallinnan lainsäädännön tilannekatsaus, Anna Sandberg
  3. Hyte-kokonaisarkkitehtuuri osana kansallista kokonaisarkkituuripohjaa, Minna Lohtander
  4. Osallisuuden kokemuksen mittaaminen ja heikoimmassa asemassa olevien osallistaminen kehittämiseen,
    Salla Valtari ja Lars Leemann
  5. Kypsyystason arvioinnin johtopäätöksiä, Maarit Pirttijärvi ja Hanne Lindström
  6. Näkökulmia onnistuneeseen kehittämiseen, Eija Kellokoski-Kari
  7. Terveyden ja hyvinvoinnin suurlähettilään terveiset, Päivi Sillanaukee

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kansallinen palvelukonsepti - infotilaisuus järjestöille 4.11.2022

Puheenvuorojen tekstitetyt tallenteet (YouTube)
Tilaisuuden esitysdiat pilvipalvelussa (OwnCloud)

Kansallisen Hyte-palvelukonseptin kehittäjätapaaminen 30.8.22

Kehittäjätapaamisen materiaali (OwnCloud)

Innokylän kokonaisuudet käyttöön -verkkoklinikka 13.6. / 20.6.

Verkkoklinikan materiaali

Digitaalisten palvelujen nykytilan kuvaus ja kypsyystason arviointi - info 17.6.2022

Infon esitysmateriaali

Investointi 4 aloitusinfo 8.6.2022

Investointi 4 aloitusinfo materiaali

Investointi 2 aloitustilaisuus 3.6.2022

Investointi 2 aloitustilaisuuden materiaalit (OwnCloud)

Investointi 1 aloitusinfo 19.5.2022

Investointi 1 aloitusinfon materiaalit

Kestävän kasvun ohjelman hanketuen ja yhteiskehittämisen yleisinfo 18.5.2022

Yleisinfon materiaalit

Innokylä Suomen kestävän kasvun ohjelman tukena

Ilmoita investointi 4 liittyvä digitaalisten palvelujen nykytilan kartoituksen ja kypsyysarvion yhteyshenkilö kyselyn avulla (linkki kyselyyn).

 

 

Workspace attachments