Kansallisten tilaisuuksien materiaalit
Sisällysluettelo
- Toimintamallit, jotka saivat vuoden 2025 TerveSos-palkinnon
- Toimintamalleja, jotka ovat syntyneet RRP-ohjelman aikana
- Tapahtumien esitykset 2025
- Tapahtumien esitykset 2024
- Tapahtumien esitykset 2023
1. Toimintamallit, jotka saivat vuoden 2025 TerveSos-palkinnon
Vuoden 2025 TerveSos-palkinnot menivät Kainuuseen, Keski-Uudellemaalle ja Etelä-Pohjanmaalle Vuoden 2025 TerveSos-palkinnot on myönnetty kolmelle eri toimintamallille. Kilpailussa oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi eri sarjaa sekä yleisön suosikki.
2. Toimintamalleja, jotka ovat syntyneet RRP-ohjelman aikana
Nämä toimintamallit tullaan esittelemään syksyllä 2025 THL:n organisoimissa Viiden tähden tulosaamuissa. Tulosaamuihin hyvinvointialueet ovat saaneet itse valita esiteltävät toimintamallit seuraavin kriteerein:
- toimintamallit ovat alueen "helmiä"
- toimintamallin tulee jäädä alueelle käyttöön
- valinnassa huomioidaan myös digitaalisten palveluiden kehittämisestä kuvatut toimintamallit
- toimintamallit, joita ei ole muissa isoissa tilaisuuksissa esitelty
Näillä perusteilla jokaiselta alueelta on valittu kaksi toimintamallia esiteltäväksi. Toimintamallien tiedot ja linkit Innokylään löytyvät tästä alta.
29.8. Kansalaisten digitaaliset palvelut
- Oma Hämeen digitaalisen asioinnin toimintamalli, Kanta-Hämeen hyvinvointialue:
Toimintamallissa kuvataan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asiakkaiden digitaalisten palveluiden kokonaisuus, jonka vahvana perustana ovat Oma Hämeen oma asukkaiden asiointialusta sekä digitaalinen Sote-keskus. - HyVä-digi, digitaalinen sotekeskus, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue:
Digitaalinen sote-keskus HyVä-digi on osa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sote-palvelu-tuotantoa. Yksikkö palvelee kaikkia hyvinvointialueen asiakkaita chatissa, videovastaanotolla ja Omaolo oirearvioissa. - Hyvinvoinnin digipolut digitaaliseen palvelualustaan, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue:
Digitaalinen elintapaohjaus tarjoaa itsehoitomateriaalin terveellisempien elintapojen saavuttamiseksi alueen asukkaille. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat hyödyntää digitaalista itsehoitomateriaalia osana asiakasohjausta. - Puhelinpalvelun kehittäminen tekoälypuhelinbotilla, Keski-Suomen hyvinvointialue:
Tekoälypohjainen puhebotti, joka osaa auttaa puhelinpalveluun soittavia kansalaisia. Botti ymmärtää puhetta, osaa tuottaa synteettistä ääntä, osaa luokitella puheluita ja ohjata asiakkaita.
5.9. Työikäisten palvelut
- Työttömän terveystarkastuksen toimintamalli, Keski-Suomen hyvinvointialue:
Toimintamallin tavoitteena on luoda Keski-Suomen hyvinvointialueelle yhtenäinen työttömän terveystarkastusmalli, jonka avulla vahvistetaan monitoimijaista yhteistyötä sekä lisätään digitaalista asiointia. - Pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue:
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit yhtenäistettiin pitkäaikaiskontrollien hoitopolkujen kehittämisen ensimmäisessä vaiheessa. - Salkkuvastaanotto suun terveydenhuollossa, Satakunnan hyvinvointialue:
Salkkuvastaanotto vie palvelun suoraan asiakkaan luo. Toimintamallia on kohdennettu lasten ja nuorten suun terveydenhoitoon, mutta malli toimii muillakin. Mallissa korostuu asiakaslähtöisyys, yksilöllisyys, ennaltaehkäisy, tehokkuus ja joustavuus. - Neurokirjolla - ADHD-ryhmätoiminnan kehittäminen ja toteutus, Kainuun hyvinvointialue:
Neurokirjolla-ryhmä on tarkoitettu ADHD- tutkimuksien jatkoksi aikuisille, jotka ovat joko saaneet ADHD diagnoosin tai heillä on todettu ADHD piirteitä, mutta diagnoosikriteerit eivät ole täyttyneet.
12.9. Ikääntyneiden ennaltaehkäisevät palvelut
- Etsivän vanhustyön verkostomalli, Pohjois-Savon hyvinvointialue, Sujuvat palvelut -valmennus:
Verkostotyöskentelyyn pohjautuvan etsivän vanhustyön mallin avulla tavoitetaan mielenterveys- ja päihdehaasteita omaavia, tai yksinäisyyttä kokevia ikääntyneitä, sekä tuetaan ja ohjataan heitä sosiaalipalveluihin tai kolmannen sektorin toimintaan. - Ikääntyneiden etsivän työn malli Päijät-Hämeessä, Päijät-Hämeen hyvinvointialue:
Päijät-Hämeen hyvinvointialue, kunnat sekä 3.sektori kehittävät toimintamallin ikääntyneiden etsivään työhön. Sen avulla ikääntyneet saavat tarpeitaan vastaavaa varhaista tukea, jolloin raskaampien palveluiden tarve ja hoitoon hakeutuminen vähenee. - Omaishoitajien tukipalvelu, Etelä-Savon hyvinvointialue:
Omaishoitajien systemaattinen tuki yli 65-vuotiaille omaishoitajille on yksilöllistä, puhelimitse annettavaa keskusteluapua, ohjausta, neuvontaa ja tukea. Palvelu tukee omaishoitajan hyvinvointia ja jaksamista omaishoitotehtävissä. - Iäkkäiden yksinäisyyden vähentäminen ja osallisuuden edistäminen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue:
Kohderyhmään kuuluville tarjotaan kodinhoidollista tukea, jossa huomioidaan asiakkaan osallisuus ja aktiivinen rooli. Tehtävät suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja yhdessä tekemiseen jätetään riittävästi aikaa.
19.9. Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
- Toimintamalli koulupoissaolotilanteissa, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue:
Toimintamalli ohjaa työskentelyä asiakkaan koulupoissaolotilanteessa. Asiakkaan kanssa kerätyn tiedon perusteella muodostettu tilannekuva auttaa kohdistamaan tukitoimet koulupoissaolojen taustasyihin ja niitä ylläpitäviin tekijöihin. - Lasten ja nuorten porrastettu psykososiaalisen tuen ja hoidon malli, Kymenlaakson hyvinvointialue:
Kehitetään hyvinvointialueelle porrasteinen lasten ja nuorten psykososiaalisen tuen ja hoidon malli lasten ja nuorten mielenterveyshäiriöiden ennaltaehkäisyyn, mielenterveyden vahvistamiseen, varhaiseen tukeen ja mielenterveyshäiriöiden hoitoon. - Ensimmäistä lastaan odottavan perheiden hammashoito, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Sujuvat palvelut -valmennus:
Kehitetään ensimmäistä lastaan odottavien perheiden ohjautumista äitiysneuvolan käynniltä ja hammashoidon maksuttomalle ohjauskäynnille. - Neuropsykiatrinen palvelupolku opiskeluhuollon mielenterveyspalveluissa, Lapin hyvinvointialue:
Neuropsykiatrista palvelupolkua pilotoidaan opiskeluhuollon palveluissa 6-17- vuotiaiden lasten, nuorten ja perheiden osalta. Palvelupolussa keskeistä on riittävä ja oikea-aikainen varhainen tuki, tutkimuksiin ohjautuminen sekä monialainen yhteistyö.
26.9. Johtamisen digiratkaisut
- Tietoturvan hallintamalli (ISO27001), Kymenlaakson hyvinvointialue:
Hallintajärjestelmä luodaan kansainvälisen ja toimialariippumattoman ISO 27001 - standardin sisältämien vaatimusten mukaisesti. - Reaaliaikaisen tilannekuvan kehittämisen malli, Päijät-Hämeen hyvinvointialue:
Yhteinen reaaliaikainen näkymä potilasvirroista, käytettävistä hoitajaresursseista, vuodekapasiteetista, hoitoketjujen läpimenoajoista, hoitokokonaisuuteen liittyvistä tehtävistä ja palveluketjuun liittyvistä sairaalan sisäisistä riippuvuuksista. - Pitkäaikaissairauksien ja riskitilojen digitaalinen seuranta, Helsinki:
Digitaalisen toimintamallin tavoitteena on pitkäaikaissairauksien ennaltaehkäisy ja riskien varhainen tunnistaminen. Mahdollistaa säännöllisen seurannan ja palvelujen tarjoamisen proaktiivisesti.
3.10. Ikääntyneiden palvelut
- Monisairaiden/geriatristen potilaiden hoitomalli suun terveydenhuollossa, Etelä-Karjalan hyvinvointialue:
- Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhva) suun terveydenhuollossa kehitettiin hoitomalli monisairaiden/geriatristen potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa ajatellen.
- Vastuulääkäripalvelu ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue:
Vastuulääkäripalvelussa jokaiselle asumisyksikölle ja asukkaalle on nimetty vastuulääkäri eli omalääkäri, joka vastaa asiakkaiden perusterveydenhuollosta. Tavoitteena on, että asiakas saa tarvitsemansa lääkäripalvelut oikea-aikaisesti. - Arjen toimintakykyä edistävä toiminta, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue:
Tavoitteena on tukea ikääntyneitä kohtaavien toimijoiden työtä arjen toimintakyvyn edistämisen menetelmien käytössä, riippumatta ammattiryhmästä tai ympäristöstä. Ikääntynyttä ja omaisten osallisuutta vahvistetaan toimintakyvyn edistämisessä.
10.10. Ennaltaehkäisevät palvelut
- Painonhallintaryhmä, kehittäminen ja pilotointi yksityisen palveluntuottaja Mehiläisen kanssa, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue:
Moniammatillisesti ja -alaisesti toteutettu painonhallintaryhmä on tarkoitettu työikäisille 2 tyypin diabetesta tai prediabetesta sairastaville Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaille, joilla BMI on yli 30. - Liikkuva terveysneuvonta Neppi huumeiden käyttäjille, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue:
Liikkuva terveysneuvonta Neppi on tarkoitettu suonensisäisesti huumeita käyttäville. Tavoitteena on ohjata asiakkaita päihdehoitoon ja huolehtimaan itsestään paremmin. - Monialaisena yhteistyönä toteutettava matalan kynnyksen ryhmätoiminta, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue:
Toimintamalli kokoaa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella toimivat tahot yhdistämään resurssejaan ja toteuttamaan matalan kynnyksen ryhmätoimintaa monitoimijaisesti eri puolilla maakuntaa, vahvistaen osallistujien hyvinvointia ja osallisuutta. - Etsivä työ (työikäiset), Pohjois-Savon hyvinvointialue:
Etsivän työn tekemiseen luodaan työskentelymalli. Etsivä työ tavoittaa, kohtaa, neuvoo, auttaa, tukee ja kannattelee mielenterveys- ja päihdehäiriöistä kärsiviä, palveluiden ulkopuolella tai putoamisvarassa olevia, asunnottomia ja syrjäytyneitä.
17.10. Ammattilaisten työn kehittäminen
- Digimentoritoiminta, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue:
Digimentoritoiminnalla vahvistetaan sote-ammattilaisten digiosaamista. Organisaation omat, digitaalisuudesta kiinnostuneet työntekijät toimivat digimentoreina, joille on varattu työaikaa kaksi tuntia viikossa matalan kynnyksen tuen tarjoamiseen. - Hoitajien arviointiosaamisen vahvistaminen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue:
VAKEhyvä - Hyvät palvelut HYVÄikä-kärjen tavoitteena on vähentää ikääntyneiden asiakkaiden tarpeettomia päivystyskäyntejä, kehittämällä kotiin vietäviä palveluja vahvistamalla henkilöstön osaamista päivystyksellisissä tilanteissa. - Palautetietoinen työskentely (FIT) Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa, Helsinki:
Palautetietoinen työskentely (FIT, Feedback Informed Treatment) on tutkimustietoon perustuva asiakaslähtöinen lähestymistapa sosiaali- ja terveysalan asiakastyön arviointiin sekä laadun ja vaikuttavuuden kehittämiseen. - Sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaaminen, Kainuun hyvinvointialue:
- Luodaan sote-kirjaamisen moniammatillinen verkostorakenne hyvinvointialueelle
- Yhdenmukaistetaan kirjaamisen perehdytystä ja osaamista
- Ajantasaistetaan kirjaamisen ohjeita
- Arvioidaan vaikutus paikallisilla ja kansallisilla mittareilla
24.10. Etäpalvelut
- Etäkuntoutuksen kehittäminen ja käyttöönotto, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue:
Etäkuntoutuksen kehittäminen ja kehitettyjen ratkaisujen käyttöönotto ja juurruttaminen osaksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen perusterveydenhuollon kuntoutusta. - Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toiminnallisen etäkuntoutuksen kehittäminen, Satakunnan hyvinvointialue:
- Toiminnallinen etäkuntoutus on asiakkaan kuntoutumista tukeva, kolmen kuukauden digitaalinen kuntoutumispolku, jonka sisältö räätälöidään asiakkaan yksilöllisistä tarpeista.
- Tavoitteena on parantaa kuntoutuksen saavutettavuutta ja lisätä saatavuutta.
3. Tapahtumien esitykset 2025
RRP-työpaja: Uudistuva Innokylä ja toimintamallien itsearviointi - Tule kehittämään! 11.4.
RRP:n kansallinen webinaari: Kohti kestävää kasvua – digiratkaisut käyttöön 2.4.
- Kansallisten digiratkaisujen merkitys, Aleksi Yrttiaho, STM
- Digitaalisten ratkaisujen kehittäminen ja tukeminen RRP:ssä, THL:n kansalliset kehittämisprojektit:
- Hyvinvointia tukeva toiminta helposti löydettäväksi -digitaaliset palvelutarjottimet, Pia Hakamäki, THL
- Itse- ja omahoidon tuki, Minna Linsamo, THL
- Tiedonhallinnalla parempaa asiakas- ja palveluohjausta, Hanni Joronen, THL
- Ajanvaraus, Laura Lehtola, THL
- Digitaalisuus palvelujen saatavuuden tukena, Ilkka Pelkonen, THL
- Yhteentoimivuus käytännöntoiminnan ja johtamisen tukena, Juha Mykkänen, THL
Tilaisuudessa jaetut linkit:
- RRP-tiekartta (Julkari.fi), jossa projektien tiivis kuvaus, aikataulu kehittämiselle sekä tuotoksia
- Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eurooppalaisesta terveystietoaluetta koskevaa asetusta (EHDS) täydentävästä sääntelystä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä annettuun lakiin ja siihen liittyviin lakeihin (Lausuntopalvelu.fi)
- Video digitaalisista palvelutarjottimista (Youtube)
- Ajanvarausasiakirjan FHIR implementointiopas (Kanta.fi)
- Selkeä suunta koodistojen kehittämiseen: Luokitusstrategia 2025 - 2030 on julkaistu (Thl.fi)
4. Tapahtumien esitykset 2024
Innokylän Toimintamallit valmiiksi -työpaja RRP:n aluehankkeille 9.12.
RRP:n kansallinen webinaari: Työkykyinen ja hyvinvoiva aikuisväestö - vaikuttavat ja monialaiset palvelut 29.11.
Webinaarin ohjelmadiat löytyvät täältä.
- STM:n alustuspuheenvuoro, Niina Kovanen, STM
- Työttömän terveystarkastus - mitä kansallinen kehittämishanke on tuottanut hyvinvointialueille, Kirsi Lappalainen, Työterveyslaitos
- Miten työttömän terveystarkastuksia on hyvinvointialueella yhdenmukaistettu ja kehitetty - Case Keski-Suomi, Matleena Kovanen, Keski-Suomen HVA
- Hyvinvointia tukeva toiminta helposti löydettäväksi, Reetta Nick, THL, Lotta Honkanen, DigiFinland Oy ja Lilli Martikainen, Pohjois-Savon HVA
- Työhön osallistumisen ekosysteemit, Merita Mesiäislehto, THL ja Mikko Henriksson, TTL
- Ammattilaisten osaamisen vahvistaminen, Nina Nevala, Työterveyslaitos
- Taite-valmennus ja -ohjaajakoulutus, Miia Wikström, Työterveyslaitos
- Työkyvyn ja työllistymisen tuen vaikuttavat toimintamallit: Työkyvyn tuen tiimit, Leena Normia-Ahlsten, THL ja Kalle Onnela, Pohjois-Savon HVA
- Laatuperusteinen IPS-työhönvalmennus sosiaalihuollossa, Tuuli Riisalo-Mäntynen, THL, ja Maarit Metsäkaiku, Varsinais-Suomen HVA
- IPS-työhönvalmennus psykiatriaan integroituna palveluna, Noora Sipilä, THL
RRP-webinaari: Digitaalisuus ja vaikuttavuus sosiaalihuollossa 21.11.
Webinaarin ohjelmadiat löytyvät täältä.
- Tietomme sosiaalihuollosta moninkertaistuvat lähivuosina - Sosiaalihuollon seurantarekisteri, Martta Forsell, THL
- Sosiaalihuollon suositukset, Maria Haapala-Tapola, Sosiaalialan osaamiskeskus Verso, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
- Vaikuttavuusperustainen ohjausmalli – Työikäisten sosiaalipalvelut ja sosiaalinen kuntoutus, Mari Niemi, Satakunnan vaikuttavuuspilotti
- Sosiaalisesti marginalisoitujen ryhmien tukeminen digitaalisten palveluiden käytössä, Tarja Heponiemi, THL
- Etsivä sosiaalityö verkossa - yhteistyötä järjestöjen kanssa, Taru Manner ja Mika Harinen, Pirkanmaa
- Digitaalinen sotekeskus sosiaalihuollon näkökulmasta, Enni Juusela ja Michaela Selén, Itä-Uusimaa
Infotilaisuus digitaalisten palvelujen nykytilan kuvauksen ja kypsyystason arvioinnin tiedonkeruun aloituksesta 2.10.
RRP:n kansallinen webinaari: Digitaalinen sote – visiosta palveluihin 24.9.
Tilaisuuden ohjelmadiat löytyvät täältä.
- Digitalisaation pitkän aikavälin mahdollisuudet, Markku Heinäsenaho, STM
- Kommenttipuheenvuoro alueelta, Katja Rääpysjärvi, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
- EHDS-lainsäädäntö, Joni Komulainen, STM
- Digitalisten palveluiden nykytilan kuvaus ja kypsyystason arviointi, Ilkka Pelkonen ja Hanna Hukari, THL
- Suurin ja sirpaleinen hyvinvointialue - yhdenvertaiset, asukaslähtöiset digipalvelut, Taru Manner, Pirkanmaan hyvinvointialue
- Menti-kyselyn tulokset
Innokylän Toimintamallit valmiiksi -työpaja RRP:n aluehankkeille 30.8.
- Koulutuksen esitys
- Toukokuisen koulutuksen tallenne löytyy täältä (Youtube)
- Tukea toimintamallien kehittämiseen ja kuvaamiseen
Innokylän kehittämisen polku käyttöön -koulutus RRP:n aluehankkeille 10.5.
- RRP:n yleiset ja investointikohtaiset Innokylä-ohjeet (päivitetty 21.11.2024)
- Innokylän Kehittämisen polku käyttöön (päivitetty 21.11.2024)
- Koulutuksen tallenne löytyy täältä (Youtube)
- Tukea toimintamallien kehittämiseen ja kuvaamiseen
Vaikuttavuus sote-kehittämisen ytimessä - RRP:n kansallinen seminaari (TerveSos 2024:n rinnakkaistapahtuma) 7.5.
- Vaikuttavuusperusteinen ohjaus ja johtaminen sekä palvelureformi, Minna Saario, STM
- Katsaus vaikuttavuustutkimukseen, Tomi Mäki-Opas, Itä-Suomen yliopisto
- Vaikuttavuus RRP-ohjelmassa, Anna Väinälä, STM
- Vaikuttavuuspilottien esittely ja tilannekatsaus, Kati Kinnunen, Pohjois-Savon hyvinvointialue
- Vaikuttavuuskeskuksen valmistelun tilannekatsaus, Riikka Ovaskainen ja Katariina Similä, Pirkanmaan hyvinvointialue
Kirjaamisen ja tiedon laadun verkkoseminaari 25.4.2024
- Sosiaali- ja terveysministeriön terveiset, Anna Väinälä, Sosiaali- ja terveysministeriö
- Kirjaamisen ja tiedon laadun projektin työpaketit tukevat organisaatioita kirjaamisen kehittämisen työssä, Heidi Harjula, THL
- Kanta-palvelut (Kela) tukevat ja ohjaavat sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita Kanta-palveluiden käyttöönotoissa, Jaana Nissilä, Kelan Kanta-palvelut
- Opetushallituksen terveiset, Dinah Arifulla, Opetushallitus
- Terveydenhuollon kirjaamisosaamisen kehittämisen kansallinen tuki, Taina Kauvo, THL
- Sosiaalihuollon kirjaamisosaamisen kehittämisen kansallinen tuki, Hanna Lohijoki, THL
- Kansa-koulu sosiaalihuollon kirjaamisosaamista tukemassa, Marianna Heikkilä, Kansa-koulu 5 -hanke
- Hyvinvointialueille suunnattu sosiaalihuollon toimijoiden yhteistyön opas, Ida-Lotta Sandström, THL
- Yksityiset organisaatiot mukana kehittämistyössä, Hanna-Maija Kause, Hyvinvointiala Hali ry.
- Sote-kirjaamisen kansallinen verkosto, Päivi Varonen & Anne Ålander, THL
- Tiedon laadun ja kirjaamisen pohja kuntoon, Päivi Achté, THL
RRP-webinaari: Ratkaisuja sote-palveluiden saatavuuden sujuvoittamiseksi – pääsevätkö asiakkaat jatkossa nopeammin hoitoon ja palveluiden piiriin? 22.3.2024
Tilaisuuden ohjelmadiaesitys löytyy täältä
- Hyvinvointialueiden tilannekuva ja kansalliset tavoitteet, Anu Niemi, THL
- Kestävän kasvun ohjelma osana Palvelureformia: Kohti vaikuttavia sote-palveluita, Tuula Kieseppä ja Maarit Hiltunen-Toura, STM
- Perusterveydenhuollon hoitoonpääsy – tilanne ja näkymät, Tiina Marttila ja Raimo Mahkonen, THL
- Kehittäminen strategian toimeenpanon tukena, Anu Pihl, Keski-Suomen hyvinvointialue
- Liikkuva terveysneuvonta, Anna Klemola ja Susanna Hyövälti, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
- Sosiaalihuollon kehittäminen Kymenlaakson digitaalisessa sotekeskuksessa, Salla Palonen, Kymenlaakson hyvinvointialue
RRP hanketuen aamukahvit: RRP Innokylä perustieto-ohjeet ja UKK 15.3.2024
RRP:n digitaaliset palvelut verkostotapaaminen 1.2.2024
Esitykset löytyvät Teams-kanavalta ULK RRP alueyhteistyö.
Innokylän kehittämisen polku käyttöön -koulutus RRP:n aluehankkeille 26.1.2024
Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkoston kehittämisklinikoiden materiaalit (inv 1)
5. Tapahtumien esitykset 2023
Palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio – johtamisen ratkaisut kick off 1.12.
Palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio – johtamisen ratkaisut kick off 1.12.2023 (Julkari)
RRP:n kansallinen webinaari: Palvelutarve ja miten siihen vastataan vaikuttavasti 21.11.
Tilaisuuden esitykset, jotka saamme tai voimme jakaa, tuodaan tänne mahdollisimman pian. Ohjelmadiat linkkeineen löytyvät täältä.
- Hoidon saannin esteet ja tyydyttymätön palvelutarve, Suvi Parikka, THL
- Esitystä ei voida jakaa saavutettavuus-syistä - Väestön palvelutarpeen ennakointi tietojohtamisen ratkaisuissa, Matti Pihlava, THL
- Häiriökysyntä - organisaatiolähtöisten toimintamallien kallis hinta, Hermanni Hyytiälä, FCG Finnish Consulting Group
- Häiriökysynnän selvittäminen ja kehittämistoimet Kainuun hyvinvointialueella, Outi Väyrynen ja Tanja Juntunen, Kainuun hyvinvointialue
- Miten parantaa palveluketjujen johtamista? Jatta Kivelä, THL
- Päihdepalveluiden johdon vaikuttavuustiedon tarpeet sekä näkemykset vaikuttavuustiedon hyödyntämisen esteistä ja edellytyksistä, Reetta Kinnunen ja Ella Plaami, Tampereen yliopisto
RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset RRP:n aluehankkeille 22.9. ja 6.10.
Tilaisuuksien esitys löytyy täältä ja tallenne on katsottavissa Teams-kanavalla ULK RRP Alueyhteistyö.
Digitaaliset palvelut hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistäjinä – Suuntaviivoja ja tukea digikehittämiseen RRP-ohjelmasta 8.9.
Tilaisuuden esitykset, jotka saamme tai voimme jakaa, ovat alla. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia.
Ohjelmadiat löytyvät täältä.
- STM:n ajankohtaiskatsaus sote-tiedonhallinnasta – hallitusohjelma ja digistrategia, Minna Saario, STM
- Tekoälyasetuksen tilanne EU:ssa ja STM:n näkökulma, Outi Äyräs-Blumberg, STM
- Tekoälyprosessien kehittäminen hyvinvointialueella, Teemu Mäkelä, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
- Yhdenvertaisuuden edistäminen palveluissa – tietoa ja työkaluja, Reetta Siukola ja Satu Majlander, THL
- Digitaalisten palvelujen vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa –selvityksen tulokset, Paula Pennanen, NHG
- Hyvinvointia edistävä toiminta helposti löydettäväksi - kansallinen hyte-palvelukonsepti ja kehittyvä Tarmoa-palvelu, Reetta Nick, THL ja Hanna Vainio, DigiFinland
- Building sustainable health with secondary prevention, Bogi Eliasen, Copenhagen Institute for Futures Studies, Denmark
Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) kansallinen webinaari: Katse alueiden tulevaisuuteen 7.6.
Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia. Pääesitys löytyy täältä.
- Sosiaaliaseman pilotti, Emilia Nygren, Keski-Suomen hyvinvointialue
- Nepsy-osaamiskeskus, Hennariikka Nurminen, Etelä-Karjalan hyvinvointialue
- Digitaalinen sote-keskus Itä-Uudellamaalla, Heidi Hovisilta, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
- Kommenttipuheenvuorot
- Liikkuvat palvelut, Heikki Lampinen ja Katriina Lähteenmäki, Satakunnan hyvinvointialue
- Kustannusvaikuttavuus osaksi suosituksia,
Vilma Westersund, FinCCHTA, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue ja
Maria Tapola-Haapala, Sosiaalialan osaamiskeskus Verso, Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Digi-HTA-arviointi, Jari Haverinen, FinCCHTA, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Kohti yhtenäistä asiakaspalautetietoa 22.3.
- Tervetuloa ja alkusanat, Niina Peränen, THL
- Suomen kestävän kasvun ohjelma, Aija Lähdesmäki, THL
- Yhtenäinen asiakaspalautetieto - mistä on kyse? Salla Sainio, THL
- Asiakaspalautteen tiedonkeruu- ja raportointiratkaisun kehitys osana kansallista yhtenäistämistä, Johanna Lassila ja Jaakko Pentti, DigiFinland
- Asiakaskokemuksen kehittäminen Siun sotessa, Sirpa Turunen, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue
- Tiekartta maaliin 2025, Salla Sainio, THL
Vastaukset tilaisuuden chat-palstalla esitettyihin kysymyksiin.
RRP:n arviointityöpaja 22.3.
Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia.
- Ministeriön puheenvuoro, Tuula Kieseppä, STM
- Tulevaisuuden sote-keskusohjelman arvioinnin opit, Juha Koivisto, THL
- Arvioinnin aikataulut, alustat ja seuraavat askeleet, Nella Savolainen, THL
RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset 17.3.
RRP:n kansallinen webinaari 14.3.
Tilaisuuden esitykset tulevat tänne mahdollisimman pian. Esitykset ovat mahdollisimman saavutettavia. Pääesitys löytyy täältä.
- Hoitoonpääsyn tilannekatsaus, Tapani Hämäläinen, STM
- Ajankohtaista sosiaalipalvelujen saatavuudesta, Virva Juurikkala, STM
- Etelä-Pohjanmaan Senioritupa, Henna Hänninen, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
- SenioriTupa -konseptin esittelytallenne tekstityksellä (kesto noin 12 min.)
- SenioriTupa mielipidekyselyn koontitallenne tekstityksellä (kesto noin 11 min.)
- SenioriTupa mielipidekyselyn tiivistelmä (kesto noin 4 min)
- Vaikuttavuuden vuosikymmen – syyt ja seuraukset, Petra Kokko, STM
- Hyvinvointitaloudellisten vaikutusten arviointimekanismi, Satu Korhonen, THL
- Vaikuttavuuskeskusvalmistelu, Suvi Liimatainen, Pirkanmaan hyvinvointialue
- Digitaalisten palveluiden vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa – alustavia tuloksia organisaationäkökulmasta, Elina Laukka ja Iida Pajari, NHG
RRP: Innokylän kehittämisen polku käyttöön –koulutukset 17.2.
Saavutettavuuskoulutus RRP:n hanketuen aamukahveilla 17.2.
Esitys saavutettavuudesta RRP:ssä
THL:n RRP-info aluehankkeille 24.1.2023
Tilaisuuden sivu Tapahtumakalenterissa (THL)
Tilaisuuden esitysdiat:
- Rakenteellisen sosiaalityön raportointi, Vappu Koskinen ja Ulla Hakola
- Työkykyohjelman laajennus, Leena Normia-Ahlsten ja Leini Sinervo
- IPS – Sijoita ja valmenna! -kehittämishankkeen laajennus, Helka Raivio
- Toiminnanohjaus - palveluketjujen ohjaus ja koordinaatio, Heidi Peltotalo
- Kirjaamisen ja tiedon laadun kansallinen kehittäminen, Päivi Achté
- Digitaalisten palvelujen nykytilakuvaus ja kypsyystason arviointi, Susanna Jääskeläinen
- Kansallinen ja alueellinen hanketuki, Aija Lähdesmäki
Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) kansallinen yhteistyöpäivä 16.12.2022
Tilaisuuden sivu Tapahtumakalenterissa (THL)
Tilaisuuden esitysdiat lisätään alle mahdollisimman pian, ohjelmadiat löytyvät täältä:
- Yhdenvertaisia palveluita hyvinvointialueille, Tuula Kieseppä ja Maarit Hiltunen-Toura
- Sote-tiedonhallinnan lainsäädännön tilannekatsaus, Anna Sandberg
- Hyte-kokonaisarkkitehtuuri osana kansallista kokonaisarkkituuripohjaa, Minna Lohtander
- Osallisuuden kokemuksen mittaaminen ja heikoimmassa asemassa olevien osallistaminen kehittämiseen,
Salla Valtari ja Lars Leemann - Kypsyystason arvioinnin johtopäätöksiä, Maarit Pirttijärvi ja Hanne Lindström
- Näkökulmia onnistuneeseen kehittämiseen, Eija Kellokoski-Kari
- Terveyden ja hyvinvoinnin suurlähettilään terveiset, Päivi Sillanaukee
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kansallinen palvelukonsepti - infotilaisuus järjestöille 4.11.2022
Puheenvuorojen tekstitetyt tallenteet (YouTube)
Tilaisuuden esitysdiat pilvipalvelussa (OwnCloud)
Kansallisen Hyte-palvelukonseptin kehittäjätapaaminen 30.8.22
Kehittäjätapaamisen materiaali (OwnCloud)
Innokylän kokonaisuudet käyttöön -verkkoklinikka 13.6. / 20.6.
Digitaalisten palvelujen nykytilan kuvaus ja kypsyystason arviointi - info 17.6.2022
Investointi 4 aloitusinfo 8.6.2022
Investointi 4 aloitusinfo materiaali
Investointi 2 aloitustilaisuus 3.6.2022
Investointi 2 aloitustilaisuuden materiaalit (OwnCloud)
Investointi 1 aloitusinfo 19.5.2022
Investointi 1 aloitusinfon materiaalit
Kestävän kasvun ohjelman hanketuen ja yhteiskehittämisen yleisinfo 18.5.2022
Innokylä Suomen kestävän kasvun ohjelman tukena
Ilmoita investointi 4 liittyvä digitaalisten palvelujen nykytilan kartoituksen ja kypsyysarvion yhteyshenkilö kyselyn avulla (linkki kyselyyn).